Maassen: Almanya’dan 720 kişi IŞİD’e katıldı

Güncelleme Tarihi:

Maassen: Almanya’dan 720 kişi IŞİD’e katıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2015 14:42

Almanya’nın iç istihbarat örgtü Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Hans-Georg Maassen Almanya’dan IŞİD’e katılımların hız kestiğini açıkladı.

Haberin Devamı

IŞİD’e katılımların bir yıl öncesine oranla yavaşladığına dikkat çeken Maassen “Bu yıl IŞİD’e katılanların sayısı biraz yükseldi ama bu yükseliş eskisi gibi değil” dedi.

Maassen, “Şu an için Almanya’dan Suriye ve Irak’a giderek IŞİD’e katılanların sayısı yaklaşık 720 kişi. Fakat bu bizce bilinen rakam, bilgimiz dışında katılımlar da var. Bu rakamın yükseleceği varsayımından gidiyoruz ama bu artışın geçtiğimiz yıl kadar olmayacağını düşünüyoruz” dedi.

IŞİD GENÇLER İÇİN ÇEKİCİ

“IŞID, Suriye ve Irak cihat için savaşmak isteyen Almanya’daki gençler için hala çekici” diyen Maassen, Alman güvenlik güçlerinin çok sayıda katılımı engellediğine dikkati çekti.

Maassen: “Yüzden fazla kişiye ülkeden çıkış yasağı getirildi ama ülkeyi terk etme yasağı getirilen aşırı dincilerin Almanya’da tehlike yaratabilecekleri konusunda dikkatli olmalıyız. Alman yetkililer IŞİD’in propoganda çalışmalarına karşı çaresiz değildir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!