Maas: Gösterileri anlayışla karşılamıyorum

Güncelleme Tarihi:

Maas: Gösterileri anlayışla karşılamıyorum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2014 12:51

Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas ve İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, İslam ve göçmen karşıtı Pegida yürüyüşleri üzerine önemli mesajlar verdi. Adalet Bakanı Ne gösteriyi düzenleyenleri ne de katılanları anlayışla karşılamadığını söyledi.

Haberin Devamı

BERLİN'DE Siyasi Eğitim Merkezi (BpB), “Irkçı önyargılar ve dışlama ideolojisine karşı siyasi düşünce mücadelesinin sınırları” konulu bir panel düzenledi. Siyaset, sivil toplum kuruluşları ve medyadan 200 civarında temsilcinin katıldığı panelde konuşan Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Almanya'nın açık bir tartışma kültürüne sahip ülke olduğunu belirtti, ancak bunun göçmenlerin ve azınlıkların aleyhine kullanılamayacağını vurguladı. İçişleri Bakanı de Maiziere, “Irkçılık ve yabancı düşmanlığının açık tartışmalarda bile yeri olamaz. Siyasi tartışmanın en sivri söylem tarzında bile karşısındakine saygı ihlal edilemez” dedi. Bakan de Maiziere, aşırı sağın arkasına takılan, ancak henüz kaybolmamış insanları demokrasiye kazanmak gerektiği çağrısında bulundu.

ANLAYIŞLA BAKMIYORUM

Daha önce Dresden'de her pazartesi günü yürüyen Pegida gösterilerini Almanya için utanç verici olarak niteleyen Adalet Bakanı Heiko Maas ise ne gösteriyi düzenleyenleri ne de gösteriye katılanları anlayışla karşılamadığını söyledi. Maas şöyle dedi: “Ben bu gösterileri anlayışla karşılamıyorum. Onları baştan çıkaranları da, kendilerini kolayca baştan çıkartanları da anlayışla karşılamıyorum. Hele hele yabancı oranının yüzde 2.2 olduğu bir eyalette islamlaşma tehdidi adı altında yürüyüş yapmayı da anlayışla karşılamıyorum. Almanya'ya çok sayıda Suriyeli mülteci geldi. Bunların büyük çoğunluğu Hıristiyan. Hıristiyan Batı değerlerinin bu gösterilerde mültecileri hedeflemesini anlayışla karşılamıyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!