Londralı kemancı Ezo Sarıcı, İtalya’dan ödülle döndü

Güncelleme Tarihi:

Londralı kemancı Ezo Sarıcı, İtalya’dan ödülle döndü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2018 10:55

Londra’da yaşayan kemancı Ezo Sarıcı (16), İtalya’nın ünlü bestecisi Paganini’nin doğum yeri Lucca kentinde düzenlenen Uluslararası Virtuoso& Belcanto Yarışması’nda üçüncü oldu.

Haberin Devamı

TEMMUZ ayının 16 ila 29’u arasında yapılan yarışmada, keman için bestelediği eserlerle tanınan Paganini’den Capriccio No. 13 ve 14, Johann Sebastian Bach’tan Partita No.2 3. ve 4. Bölümler, çağdaş bestecilerden George Gershwin’in Three Prelude adlı eserlerini yorumlayan Ezo Sarıcı, izleyicilerin yoğun alkışı ve jürinin özel övgüsüyle programını tamamladı.

Londralı kemancı Ezo Sarıcı, İtalya’dan ödülle döndü

İtalya’dan döner dönmez, İzmir’de yapılacak bir başka ustalık kursuna katılacak olan Ezo Sarıcı, geçen mayıs ayında Kent düşesi Katharine’nin düzenlediği özel konser için davet alıp Windsor Şatosu’nda solist olarak sahneye çıkmıştı.
Ünlü müzisyen çift Sedat-Suzan Sarıcı’nın kızı olan Ezo Sarıcı, henüz 12 yaşındayken de 8 Nisan 2014’de New Virtuosi 5th Anniversary Gala Concert kapsamında Royal College of Music-Amaryllis Fleming Concert Hall’de aynı konçertonun İlkbahar Bölümünü de solo olarak icra etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!