Londra’da yılan paniği

Güncelleme Tarihi:

Londra’da yılan paniği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2015 12:37

İngiltere’nin başkenti Londra’daki bir parkta yeni doğmuş bir bebeği yutabilecek güçte ve 1.8 metre uzunluğunda bir boa yılanı bulundu.

Haberin Devamı

Cuma günü şehrin güney doğusundaki Danson Parkı’nda bulunan yılanan ona bakmakta zorlanan sahipleri tarafından serbest bırakıldığına inanıldığı açıklandı. 

Parktaki çocuk parkının yakınlarında görülen boa yılanının gelen ihbarlar üzerine İngiltere’de hayvanların korunması için çalışan The Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA) yetkilileri tarafından yakalanıp bir sürüngen merkezine götürüldüğü belirtildi. 

Yılanı yakalayan RSPCA yetkilisi Anthony Pulfer “Bu zavallı boa yılanını bulduğumuz için şanslıyız çünkü hava şu anda onun dışarıda gezinmesi için fazla soğuk. Onu elime aldığımda çok üşümüştü ve çok yavaş hareket ediyordu” dedi. Telegraph gazetesine konuşan Pulfer “Parkın çevresinde çok fazla ev yok, o nedenle bu yılanın evinden kaçmadığını, bilinçli olarak bu yeşil alana getirilip bırakıldığını tahmin ediyoruz. Bu çok sorumsuzca bir davranış çünkü boa yılanları oldukça tehlikeli olabilir” dedi. 

RSPCA son yıllarda Londra’da terk edilmiş egzotik hayvan ihbarlarının arttığının altını çiziyor ve aileleri elerine egzotik bir evcil hayvan getirmeden önce o hayvanın tüm ihtiyaçlarını iyice araştırmaya ve bu hayvana bakmaya hazır olup olmadıklarını uzun uzadıya düşünmeye davet ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!