Londra’da Türk sanat gecesi

Güncelleme Tarihi:

Londra’da Türk sanat gecesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2018 13:05

İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen İstanbul Meets London Karma Türk Ressamları Sergisi, Londralı sanatseverleri buluşturdu. Türk resim ve heykel sanatçılarının eserlerinden oluşan halka açık sergi, 5 Aralık’a kadar gezilebilecek.

Haberin Devamı

TÜRK ressam ve heykel sanatçılarının eserleri, İngiltere’de bu yıl üçüncüsü düzenlenen İstanbul Meets London Karma Türk Ressamları Sergisi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. İngiltere’de yaşayan moda ve sanat danışmanı Zeynep Ober’in organizatörlüğü ve Lifetime Learning Charity’in (Hayat Boyu Öğrenme Vakfı) iş birliğiyle gerçekleştirilen el emeğinden oluşan sergi, vakfın merkezi Canary Wharf’de düzenlendi. Serginin açılış kurdelesini Londra Büyükelçisi Ümit Yalçın, Başkonsolos Çınar Ergin, dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay ve Zeynep Ober birlikte kesti.

Londra’da Türk sanat gecesi

GELİRİ VAKFA BAĞIŞLANDI
Başta KKTC olmak üzere birçok ülke temsilcilikleri, kentteki belediye başkanları, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, iş insanları ve koleksiyonerlerin katıldığı sergide Ayşe Özlem Yüksel, Belgin Şahin, Elif Özal Danışman, Nazan Kuşçu, Nerkiz Akçura, Saba Çağlar Güneyli, Seher Eyri Genç ve Zehra Efe’nin eserleri yer aldı. Sergide sadekâr Gülden Belen’in Selçuklu tasarımları ilgi gördü. Tablo satışlarından elde edilen gelirler de Life Time Learning Charity’e bağışlandı.
Sergi 5 Aralık 2018 tarihine kadar halka açık olarak tüm sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecek.

Haberin Devamı

Londra’da Türk sanat gecesi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!