Londra- New York arası bir saat olacak

Güncelleme Tarihi:

Londra- New York arası bir saat olacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2015 13:05

Fransız uçak üreticisi Airbus Londra- New York arasını sadece bir saat sürede katedebilecek yeni bir süper sonik jet için patent aldı.

Haberin Devamı

ABD Patent ofisinin Airbus’ın “Aşırı hızlı hava aracı ve ilgili lokomosyon methodu” ile ilgili patent başvurusunu kabul etti.

Airbus yeni uçağın 2003 yılında kullanımına son verilen Concorde’un saatte 1350 millik hızını tam ikiye katlayacağını umduklarını söyledi. Yetkililer, uçağın şu an normal bir ticari uçakla 7 saat süren New York Londra arasını 1 saatte, Paris ile San Francisco arasındaki 5 bin 600 millik mesafeyi ise sadece 3 saatte katedeceğini söyledi.

Airbus patent başvurusunda uçağın ana kullanım amacının VIP yolcuların taşınması olacağını ancak bu aracın “askeri operasyonlarda da önemli bir hizmet verebileceğini” söyledi.

Şirket, yeni hiper-sonik uçağın elit komandoları kısa sürede çatışma alanlarına taşıyabileceğini ya da hızlı lojistik hizmet verebileceğini belirtti.

CONCORDE 2003’TE TARİHE KARIŞMIŞTI

Dünyanın ses hızını geçen ilk hızlı uçağı Concorde, işletmecisi British Airways ve Air France tarafından 2003 yılında bir dizi kazanın ve 11 Eylül’ün uçuş yoğunluğu üzerindeki olumsuz etkisi nedeniyle kullanımdan kaldırılmıştı.

Virgin’in sahibi Richard Branson Concorde’u satın alıp işletmeye devam etmek istemiş ancak ne İngiltere ne de Fransa bu teklife sıcak bakmamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!