Londra’dan Harran’a destek

Güncelleme Tarihi:

Londra’dan Harran’a destek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2015 10:12

Londra’dan, Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde şiddet mağduru ve yakınlarından destek görmeyen kadınlar için oluşturulan “Uluslararası Ekolojik Kadın Köyü” ne, destek verilecek.

Haberin Devamı

Bu bağlamda Londra merkezindeki Kahve Dünyası’nda, kurumun Yurt Dışı Hukuk Danışmanı Aynur Gökyıldız ve

Londra’dan Harran’a destek
İngiltere Temsilcisi İrem Golding’in ev sahipliğinde bir çay toplantısı tertiplendi.
Devlet sanatçısı, dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay’ın da katılarak desteklediği ‘Ekolojik Kadın Köyü’ne ilgi büyüktü.
“8 Dünya Kadınlar Günü” münasebetiyle Ekolojik Kadın Köyü, Harran’da 4- 8 Mart tarihlerinde düzenlenecek festival ile dünyaya tanıtılacak.
İlk etapta 100 kadının barınacağı köyde rehabilitasyon ve spor merkezi ile çeşitli mesleki kurslar yer alacak.

Londra’dan Harran’a destek

Ülkemizi dünyada başarıyla temsil eden piyanist Gülsin Onay, “Kadınlar arası dayanışma umarım yaygınlaşarak büyür” dedi.

4- 8 MART HARRAN’DA OLACAKLAR

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Hukuk Danışmanı Gökyıldız, yeni oluşumu harika bir proje olarak değerlendirdi. Gökyıldız, “Harika insanlar tarafından destekleniyor. Başta sevgili devlet sanatçımız dünyaca ünlü piyanistimiz Gülsin Onay bizimle bu projede. Kadınların ihtiyacı olan böyle güzel bir projeyi gerçekleştirdiği, ayrıca beni ve tanıştırdığım arkadaşlarımı da projesine eklediği için Sevgili Hüzün Yücel’e çok teşekkür ediyorum. 4- 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile Şanlıurfa- Harran’a çıkartma yapacağız, koşarak gideceğiz. Giderken elimiz boş gitmek istemedik bu çay toplantısını o nedenle düzenledik. Sosyal medya da yer almamız ardından projemize dünyanın her yerinden destek mesajları yağdı. Yurt dışından maddi veya manevi yardımcı olmak isteyenler agokyildiz@gmail.com adlı elektronik posta adresinden ulaşabilirler” dedi.

Londra’dan Harran’a destek


‘DESTEK ÇAYI’ DUYGULANDIRDI

Ekolojik Kadın Köyü projesine, Londra’da ‘destek çayı’ düzenlenmesi karşısında çok duygulanan Proje Koordinatörü Hüzün Yücel’de mesajında şu sözlere yer verdi;
“Öyle duygulandım ki bunu kelimelerle ifade edemeyeceğim ama bu projede destek olan sonuna kadar bana inanan öncelikle Aynur Gökyıldız’ a, teşekkür ederim. Çünkü bu projeyi İngiltere’deki arkadaşlarına anlatıp benimle tanıştırıp projeye kattığı için. Sonra Maviş Fuchs, İrem Goulding ve daha sonrada Nilgün Yıldırım ile tanıştık. Oradaki arkadaşları çok fazla tanımıyorum ama sanki uzun zamandır tanıyormuş gibi hissettim çünkü sıcacık bir birliktelik vardı. Çok teşekkür ediyorum yanımda oldukları ve proje destek verdikleri için. İnşallah daha güzel şeyler yapacağız.”

Davetller arasında yer alan dünyaca ünlü piyanistimiz Gülsin Onay da, "Bu projeyi destekliyorum. Her konuyu hassasiyet ile düşünüp tasarlamışlar, ellerine, yüreklerine sağlık. Aslında en büyük dileğim, bu önlemlere gereksinim kalmaması ve şiddetin son bulması" dedi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!