Londra’da Türk Okullarında karne ve tatil sevinci

Güncelleme Tarihi:

Londra’da Türk Okullarında karne ve tatil sevinci
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2015 11:41

İngiltere’de Türk dili ve Kültürü eğitimi veren okullar bir eğitim-öğretim yılını daha tamamlayarak tatile giriyor. Beraberinde Türk okullarında karne sevinci yaşanıyor.

Haberin Devamı

Londra’nın Wood Green bölgesinde eğitim hizmeti veren, İngiltere Türk Aile Birliği, Ali Rıza Değirmencioğlu Türk Okulu tatil öncesi öğrencilere karne verdi. Londra’daki diğer Türk okulları da önümüzdeki hafta eğitim yılını tamamlayarak tatile girecek.

HÜZÜN VE MUTLULUK BİR ARADA

Hafta sonu St. Thomas Moore School salonunda gerçekleşen karne töreninde çocuklar ve aileleri bir eğitim ve öğretim yılını başarıyla tamamlayıp tatile ‘merhaba’ derken, yıl sonu etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.

Öğretmenlerinin elinden karnelerini alan öğrenciler, öğretmenlerine çiçek buketleri ile teşekkür ettiler. Öğrencilerin karne sevinci yaşadığı yıl sonu etkinliğinde, görev süresini tamamlayan öğretmenlerin veda töreni de hüzüne neden oldu.

ÖĞRETMENLER UĞURLANDI

İngiltere Türk Aile Birliği Başkanı Sevtap Kemal, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Eğitim ve Kültür Bakanlığı tarafından bir yıl süreyle görevlendirdiği öğretmenler Bengü Derat ve Şevket Aydın ile Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı’ndan görevlendirilen öğretmen Yunus Nadi Çuhadar’a birer teşekkür plaketi takdim etti. Türkiye ve KKTC’ye dönüş hazırlığı yapan öğretmenler öğrencilerine ve eğitim camiasına veda ettiler. Okul Başkanı Sevtap Kemal, eğitim yılı boyunca gönüllü olarak hizmetlere katkıda bulunan aile birliği mensuplarına da birer teşekkür belgesi verdi. Karne töreniyle birlikte Eylül ayında yeni eğitim-öğretim yılını başlatmak üzere tatile girdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!