Londra’da terör alarmı

Güncelleme Tarihi:

Londra’da terör alarmı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2015 10:30

Afrika’da faaliyet gösteren radikal islamcı terör örgütü El Şabab militanlarının “İngiliz Müslümanları Oxford caddesinde alışveriş yapan kalabalıklara ya da şehrin büyük alışveriş merkezlerine” terör saldırısı düzenlemeye çağırdığı bir videonun internette yayınlanmasının ardından İngiliz polisi alarma geçti.

Haberin Devamı

Somali’de çekildiği belirlenen videoda, İngiliz aksanı ile konuşan maskeli bir cihatçı Müslümanlar’dan İngiltere’nin yanı sıra ABD, Fransa ve Kanada’daki hedeflere de terör saldırısında bulunmalarını da istedi. Kimliği henüz tespit edilemeyen cihatçı Müslümanlar’ın “Yahudilere ait” alışveriş merkezlerine saldırarak çabucak cennete ulaşacaklarını söyledi.

El Şabab’ın Kenya’daki Westgate alışveriş merkezine yaptığı saldırının “Kenya hükümetinin örgütün Somali’deki faaliyetlerine karışması” nedeniyle gerçekleştirildiğini de belirten cihatçı, gelecekte Kenya’ya yeni terör saldırıları düzenlemeyi düşündüklerini de söyledi.

Videoda Minnesota’daki Amerika Alışveriş Merkezi, Kanada’daki Edmonton Alışveriş Merkezi ve Londra’daki Westfield Alışveriş Merkezleri ile Oxford Caddesi özel olarak hedef gösterildi.

İngiliz anti-terör polisi Cumartesi günü yayınlanan 76 dakikalık videoyu incelemeye aldıklarını belirtirken, ABD’li yetkililer de“videoda yapılan tehditleri ciddiye aldıklarını” ve Minnesota Amerika Alışveriş Merkezi’ndeki güvenlik önlemlerini artırdıklarını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!