Londra’da ırkçı suçlar patladı

Güncelleme Tarihi:

Londra’da ırkçı suçlar patladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2015 10:22

Londra’nın güvenliğinden sorumlu Metropolitan Polisi (MET) geçen yıla ilişkin suç raporunu açıkladı...

Haberin Devamı

Rapora göre Londra’da, Türkiye kökenlilerin yoğun yaşadığı ikinci büyük ilçe Haringey’de tüm suçlarda yüzde 10.2 artış kaydedildi. Ama ırkçı suçlarda patlama oldu.

Londra’da ırkçı suçlar patladı


Haringey Emniyet Müdürü Victor Olisa, rapordaki sonuçları “Şok edici” diye niteledi. Olisa, “Haringey sınırları içerisinde dini ve ırkçı içerikli suç vakaları, bir önceki yıla oranla yüzde 62.7 arttı. Bir önceki yıl 276 kişi ırkçı yada dinsel suça maruz kaldıklarını rapor etmişken, son 12 ayda bu rakam 449’a yükselmiştir” dedi.

Olisa, Haringey Belediyesi sınırları içerisindeki suç artışlarını dünya da olup bitenlere ilişkilendirerek “Dünyada cereyan eden bazı olaylar gerçekten de dinsel suçlar üzerinde etkili olmaktadır” diye konuştu. Olisa, İsrail’de bombalar patladığında anti-semitismin arttığını buna karşılık geçen haftalarda Paris’teki olaylar olduğunda veya Lee Rigby öldürüldükten sonra İslamifobik suçlarda artışın görüldüğünü de ifade etti.

Londra’da ırkçı suçlar patladı


50 yıldır İngiltere’de yaşayan London Islamic Cultural Society adlı kuruluşun başkanı Abdül Ali, “Çok endişeliyim zira dışarıda her ne olursa olsun bizler burada saldırı altında kalabiliyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!