Livaneli: Avrupa Atatürk devrimlerini anlamadı

Güncelleme Tarihi:

Livaneli: Avrupa Atatürk devrimlerini anlamadı
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2019 14:12

Nürnberg’de devam eden Türk-Alman Film Festivali’nde Zülfü Livaneli ile Nürnberg Anakent Belediye Başkanı Dr. Ulrich Maly söyleşi yaptı. Maly, Almanya’nın göçmenleri asimile edemeyince dışladığını, yeni nesillerle birlikte kültürlerin diyaloğunun başladığına dikkat çekerken Livaneli ise Avrupa’nın Atatürk devrimlerinin değerini anlamadığını söyledi.

Haberin Devamı

350 bin trajlı Nürnberger Nahrichten gazetesi Yayın Yönetmeni Alexander Jungkunz’un yönettiği ‘Huzursuzluk’ adlı söyleşide Dr. Ulrich Maly, Almanya’nın göçmenleri uzun yıllar asimile etmek istediğini, bu başarılamayınca göçmenlerin toplumdan ayrı tutulmaya çalışıldığını, ancak yeni nesillerle kültürlerarası diyaloğa girildiğini söyledi. Maly, artık Almanya’da bir kaç kültürün değil, bir çok kültürün birbirleri ile temas ettiğini ve yeni transkültürel ortam diyaloğu ile toplumun beklentilerine cevap verebileceğini söyledi.

Livaneli: Avrupa Atatürk devrimlerini anlamadı

EN GÜZEL ÖRNEK BU FESTİVAL
Zülfü Livaneli ise transkültürel diyalogların en güzel örneklerinden birinin, Nürnberg Türk-Alman Film Festivali’nin olduğunu belirterek, sanatın ve kültürün birleştirici gücüne güvenilmesi gerektiğini söyledi.
Livaneli, ‘Türkiye ile Almanya arasında kriz var mı’ sorusuna “Ülkelerimiz arasındaki köprüler çok güçlü. Ve kolay kolay krize girmez” yanıtını verdi. Livaneli, Avrupa’nın maalesef Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptığı laik devrimlerin değerini anlamadığını da kaydetti.

Haberin Devamı

Livaneli: Avrupa Atatürk devrimlerini anlamadı

BAKMADAN GEÇME!