Literatürk etkinlikleri Gözdağı ile başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Literatürk etkinlikleri Gözdağı ile başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2014 00:15

Almanya’da Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nin en büyük edebiyat festivali olan Literatürk, 1 Ekim’de başlayacak. Essen’den Dortmund’a birçok kentte etkinlikler yapılacak...

Haberin Devamı

BU yıl 10’uncu yıldönümünü kutlayacak olan Literatürk etkinlikleri dolayısıyla, 1-10 Ekim günleri arasında müzikten tiyatroya yoğun bir program hazırlandı.

Literatürk etkinlikleri Gözdağı ile başlıyor
Etkinlikler Essen’den Dortmundt’a kadar geniş bir alana yayılacak. Literatürk’ün galası 20 Eylül’de yapılacak. Galada Can Dündar’ın Gezi olaylarını anlattığı ‘Gözdağı’ adlı belgeseli gösterilecek.

Bu yıl Essen Üniversitesi ve Almanya Göç Dökümentasyon Merkezi (DOMİD) ile ortak çalışmalar da yapacak olan Literatürk, okuma etkinliklerine 1 Ekim’de Essen’deki Glückauf Sineması’nda Feridun Zaimoğlu ve Hakan Günday ile başlayacak.

WANDER DE KATILACAK

Almanya’nın ünlü travesti sanatçısı Lilo Wanders ve tercüman Gerhard Meier da 2 Ekim’de sanatseverlerle buluşacak. 10 gün sürecek festival boyunca, Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’ndeki farklı kentlerde yapılacak etkinliklerde aralarında Türkiye’den Murat Uyurkulak, Emrah Serbes, Alper Canıgüz gibi isimlerin de bulunduğu 20 kadar yazar, sanatçı konuklarla buluşacak.
Bu yıla özgü olarak ırkçı terör çetesi NSU’nun katlettiği Enver Şimşek’ın kızı Semiya Şimşek’in yazdığı ‘Acı Vatan’ (Schmerzliche Heimat) kitabından bir bölüm sahneye uyarlandı. ‘Acı Vatan’, 5 Ekim’de sahnelenecek.

YENİ TÜRKÜ KAPATACAK

Literatürk’ün kapanış programının konuğu Yeni Türkü olacak. 10 Ekim’de Dortmund Fritz Henßler Haus’ta Yeni Türkü sevilen şarkılarından oluşan bir konser verecek.
Literatürk festival programı ile ilgili geniş bilgi http://www.literatuerk.com adresinden edinilebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!