Kuyruk 18 kilometreye ulaştı

Güncelleme Tarihi:

Kuyruk 18 kilometreye ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2013 15:47

BULGARİSTAN’ın Kaptan Andreevo Sınır Kapısı’nda Türk TIR sürücülerine kesilen yüklü miktarlardaki cezaları protesto etmek için Kapıkule Sınır Kapısı’nda kontak kapatan sürücülerin eylemi 36 saati aştı.

Haberin Devamı

Eylem nedeniyle Türk tarafındaki kuyruk 10, Bulgar tarafındaki ise 18 kilometreye ulaştı. Kapıkule Sınır Kapısı’ndan sorumlu Vali Yardımcısı Nedim Özırmak "Bulgaristan’da ağır trafik cezaları uygulaması var. Biz bu konuda görüşmeler yaptık ama sonuç alamadık. Sorun devam ediyor" dedi.

Bulgaristan’ın Kaptan Andreevo Sınır Kapısı’nda sadece Türk TIR sürücülerine yüklü miktarlarda ceza kesilmesine tepki gösteren TIR sürücüleri önceki gece kontak kapatarak eyleme başladı. İki ülke arasında yapılan görüşmelerde bir sonuç alınamadığı için TIR’ların eylemi 36 saati aşkın süredir devam ediyor. Eylem nedeniyle Bulgaristan’ın Kaptan Andreevo Sınır Kapısı’ndaki TIR kuyruğu 18 kilometreye, Türk tarafında ise 10 kilometreye ulaştı. Kapıkule Sınır Kapısı’nda bekleyişlerini sürdüren TIR sürücüleri sorunları çözülene kadar eylemi sürdüreceklerini söyledi.

Haberin Devamı

VALİ YARDIMCISI: UZLAŞAMADIK

Yüklü miktardaki trafik cezalarıyla başlayan sıkıntının henüz çözümlenemediğini kaydeden Kapıkule Sınır Kapısı’ndan sorumlu Vali Yardımcısı Nedim Özırmak şunları söyledi:

"Bulgaristan’da ağır trafik cezaları uygulaması var. Biz bu konuda görüşmeler yaptık ama sonuç alamadık. Bulgar yetkililer geldi, görüşme talep ettiler ama şantajvari konuşmalar oldu. Biz buna sıcak bakmadık çözüm gerçekleşmedi. Bakanlıklar düzeyinde takip ediliyor. Konu uluslararası bir boyutta olduğu için Ulaştırma Bakanlığı’ndan gelecek talimatları bekleyeceğiz, şu anda sorun devam ediyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!