Kurultaya saatler kaldı! İbre ondan yana

Güncelleme Tarihi:

Kurultaya saatler kaldı İbre ondan yana
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2018 16:22

CDU kurultayına saatler kala parti içinde değişik görevlerde bulunan bazı yöneticiler tek tek destekledikleri adayları açıkladı. Bazıları direk isim verirken, bazıları da dolaylı yoldan oy verecekleri adayı açıkladı.

Haberin Devamı

ALMANYA Federal Meclis başkanı Wolfgang Schaeuble’nin, CDU’lu delegelere liderlik Friedrich Merz’i seçmelerini önermesi, tartışma konusu oldu. Federal Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, Schaeuble’yi barajı yıkmakla suçladı. Delegelere saygıdan ötürü kendisinin tercihini bugüne kadar açıklamadığını belirten Altmaier, “Madem bu baraj yıkıldı, ben de Annegret Kramp Karrenbauer’in kazanma şansı yüksek diyorum” dedi. Bundan sonrası ise çorap söküğü gibi geldi.

Kurultaya saatler kaldı İbre ondan yana
AÇIKLAMALAR ART ARDA GELDİ
Partide daha fazla kadının önemli konumlara gelmesi gerektiğini söyleyen CDU Grup Başkanı Ralph Brinkhaus isim vermeden Karrenbauer’i işaret etti. CDU içindeki Hıristiyan Demokrat Çalışanlar Grubu (CDA) Başkanı Karl Josef Laumann, üyelerine bir mektup göndererek yine dolaylı olarak Karrenbauer’e destek verdiğini söyledi. Laumann, mektubunda, “Kramp Karrenbauer’in bizim görüşlerimizi kabul etmesinden dolayı memnunum” dedi.
CDU içindeki Yerel Politika Birliği (KPV) Başkanı Christian Haase, “Oyum Kramp Karrenbauer’e” diye konuştu. Kurultayda oy kullanacak 1001 delegenin 461’i KPV üyesi. Saarland Eyalet Başbakanı Tobias Hans ile Kuzey Ren Eyalet İçişleri Bakanı Herbert Reul da Kramp Karrenbauer’i işaret etti.

Haberin Devamı

ÖNEMLİ OLAN PARTİNİN BÜTÜNLÜĞÜ
Üyeleri arasında tek anket yapan CDU’nun Saksonya Anhalt Eyalet Teşkilatı ise sonuçları açıkladı. Ankete göre üyelerin yüzde 55.8’i Friedrich Merz, yüzde 39.5’i Kramp Karrenbauer, yüzde 4.7’si Jens Spahn diyor. Saksonya Anhalt, kurultaya 18 delege gönderiyor.
CDU Genel Başkan Yardımcısı Armin Laschet, partisini bölünme tehlikesine karşı uyardı. Laschet, “Bir kişi kazanacak. Önemli olan seçimden sonra partinin bütünlüğünün korunması” dedi.

Kurultaya saatler kaldı İbre ondan yana

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!