Kundaklama girişimi protesto edildi

Güncelleme Tarihi:

Kundaklama girişimi protesto edildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2015 11:31

Geçtiğimiz hafta Münih’in Pasing semtindeki DİTİM Hacı Bayram Veli Camisine yapılan kundaklama saldırısının zanlı veya zanlıları bulunamazken, Türk ve Almanlar cami önünde bir araya gelerek saldırıyı protesto ettiler.

Haberin Devamı

Almanya'nın Münih kentinde bulunan Hacı Bayram Veli Camisine yapılan saldırı protesto edildi. Protesto gösterisi için Türk ve Almanlar'dan oluşan kalabalık bir topluluk bir araya geldi.

2 BİN EURO ÖDÜL

Pasing Emniyet Amirliği Kriminal Şube Amiri Klaus Böhnert, olayın aydınlatılması için özel bir ekip oluşturulduğunu ve faillerin yakalanması için çalışmaların hız kazandırıldığını belirtirken, “Emniyetimiz tarafından failleri gören ve ihbar edenlere 2 bin Euro para ödülü verilecek. Bunun için semtin değişik yerlerine afişler asıldı” dedi.

Kundaklama girişimi protesto edildi

Münih Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Nükhet Kıvran ise yaptığı konuşmada, “Bu, içinde bulunduğumuz Ramazan ayında yapılmış alçakça bir saldırıdır. Münih tüm yaşayanları ile renkli birbirliktelik içindedir. Bu birlikteliğimizi kimse bozamayacaktır” dedi.

KARDEŞLİK ZİNCİRİ OLUŞTURULDU

Protesto gösterisine Alman siyasi partilerinin Bavyera eyaletinde milletvekili olan bazı üyelerin yanı sıra, diğer dinlerin temsilcileride katıldı. Yapılan konuşmalarda, faillerin bir an önce bulunması gerektiğine vurgu yapılırken, saldırı şiddetle kınandı.

Kundaklama girişimi protesto edildi


Cami önüne gelenler elele tutuşarak kardeşlik ve barış zinciri oluşturup, “Hepimiz birbirimize dikkat edelim, birbirimizi koruyalım” mesajı verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!