Külotun sahibi aklandı

Güncelleme Tarihi:

Külotun sahibi aklandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2014 11:00

İNGİLTERE’nin Heathrow Havaalanı’nında iç çamaşırına doldurduğu 20 bin Euro ile Türkiye’ye giden uçağa binmeye çalışırken tutuklanan 26 yaşındaki üniversite öğrencis Nawal Massad ‘teröre finansman’ suçlamasından aklandı.

Haberin Devamı

Ancak parayı Türkiye’ye götürmesi için Massad’a veren 27 yaşındaki arkadaşı Amal el-Wahabi aynı suçlamadan hüküm giydi.

Savcılık, Massad’ın 1000 Euro karşılığında 20 bin Euro’yu el-Wahabi’nin Suriye’de savaşan kocası 30 yaşındaki Aine Davis’e ulaştırmayı kabul ettiğini iddia etmişti.
Massad ise önce tatile gittiğini belirtmiş sonra ise parayı Wahabi’den aldığını kabul ederek “Ancak bu paranın terör suçlarını finanse etmekte kullanılacağını aklına getirmediğini” söyledi ve mahkemeyi ikna etmeyi başardı.

ESRARCI KAFİR
Wahabi de paranın terör finansmanında kullanılmayacağını, Türkiye’de alacakları evin peşinatı olduğunu söyledi. Kadının avukatı da mahkemede Wahabi’nin “Telefon bağımlısı ve sürekli esrar içen bir kafir olduğunu” bu nedenle de terörist olmasının olası görünmediğini iddia ederek şaşırtıcı bir savunma yaptı. Ancak mahkeme Suriye’ye gidecek paranın ‘teröre finansman sağlayacağına’ karar verdi. Wahabi’nin cezası 12 Eylül’de belli olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!