Küçük Zehra’dan 5 aydır haber yok

Güncelleme Tarihi:

Küçük Zehra’dan 5 aydır haber yok
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2015 11:06

Afganistan'daki iç savaştan kaçarak 2 yıl önce Türkiye’ye sığınan 2 çocuklu ailenin büyük kızı 13 yaşındaki Zehra Ebrahimi’den 5 aydır haber alınamıyor. Okula gitmek için evden ayrıldıktan sonra ortadan kaybolan Zehra’nın bulunması için ailesi yetkililerden yardım istedi.

Haberin Devamı

Afganistan’daki iç savaştan kaçan Ebrahimi ailesi, iki yıl önce Türkiye’ye sığındı. Batman’a yerleşen aile, Aralık 2014’de Çanakkale’ye taşındı. Barbaros Mahallesi’nde oturmaya başlayan 2 çocuklu Ebrihama ailesinin kızları 12 yaşındaki Zeynep Ebrahimi ile 13 yaşındaki Zehra Ebrahimi, Turgutreis İlköğretim Okulu’nda eğitim görmeye başladı.

Geçen mart ayında sabah okula gitmek için evden çıkan Zehra Ebrahimi, bir daha dönmedi. Okul çıkışı kızı eve dönmeyince, baba 40 yaşındaki Danyal Ebrahimi, polise kayıp başvurusunda bulundu.

AİLE MERAK İÇİNDE

Çocuğunu bulmak için kentte aramadık yer bırakmayan Danyal Ebrahimi, kızının yaşamından endişe ettiğini söyledi. Baba Danyal Ebrahimi, şöyle konuştu:

"Kızım 5 ay önce okul çıkışından sonra eve gelmedi. Okuldan çıktığı gün saat 18.30’a kadar eve gelmeyince polise gittik. Kızım herhangi bir not bırakmadan ortadan kayboldu. Hatta telefonunu bile bırakmış, yanına elbise ve para da almamış. Kızımın fotoğrafını Yunanistan, Almanya ve İsveç’te yaşayan dostlarımıza gönderdik. Ama bu zamana kadar bir haber alamadık. Her gün polise gidiyorum, hala bir haber yok. Sadece kızımın yaşayıp yaşamadığını merak ediyorum. Yetkililerden yardım istiyorum."

Haberin Devamı

Kayıp Zehra’nın kızkardeşi Zeynep Ebrahimi de endişeli olduklarını ve merak içinde beklediklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!