'Küçük aile şirketleri risk altında'

Güncelleme Tarihi:

Küçük aile şirketleri risk altında
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 10:30

Frankfurt’ta İşletme Yönetimi Sertifikası toplantısında konuşan Denizbank AG Genel Müdürü Ersoy, Almanya’da mirasçısı bulunmadığı için kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalan küçük işletmelere dikkati çekti.

Haberin Devamı

EUROPEAN School of Economics tarafından Türkçe düzenlenen İşletme Yönetimi Sertifika Programı, Almanya’nın Frankfurt kentinde başladı. Program çerçevesinde Denizbank AG Genel Müdürü Ahmet Mesut Ersoy, işletme üzerine ders verdi.

Son dönemde pek çok Alman küçük işletmenin kapanma riskiyle karşı karşıya olduğunu belirten Ersoy, “Büyük şirketler genellikle ekonominin temeli olarak görülürler ancak gerçek ekonomiyi yürütenler küçük işletmelerdir. Küçük işletmeler nerede yok olmaya başlarlarsa, orada ekonomi kötüye gider. Son dönemde birçok Alman aile şirketi, mirasçısı bulunmadığı için kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Bu şirketlerin, genç iş adamları tarafından devralınarak, devam ettirilmesi isteniyor. Çünkü şirketler kapanırsa, vergi toplayamazsanız ve insanlar işsiz kalır” dedi.

Küçük aile şirketleri risk altında

Haberin Devamı

Almanya’da veya başka bir ülkede iş yapmak isteyen Türk işadamlarının, genellikle Türkiye’deki işletme prensiplerini, bulundukları ülkede de uygulamaya çalışarak hata yaptıklarının savunan Ahmet Mesut Ersoy, şu uyarılarda bulundu:
“Bunun yerine, hangi ülkede bulunuyorsanız, o ülkenin ekonomik, siyasal ve sosyal şartlarını göz önünde bulundurarak iş yapmak gerekir. Toplum olarak bizim en büyük handikapımız, yöneticilerin hemen hemen her şeyi kontrol etmek istemeleridir. Bir işin başına birini getiriyorsanız, sorumluluğu da o kişiye bırakmalısınız. Her şeyi bulunduğunuz yerden takip edemezseniz. Sürekli yönetim değiştirmeye kalkarsanız, dönen bir tekerleğe çomak sokmuş olursunuz.”

European School of Economics ve Interkulturelle Schule Rhein Main Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İsmail Özkan da konuşmasında eğitimin önemine dikkati çekti.

Frankfurt Başkonsolosu Mustafa Çelik ise bölgede yaşayan vatandaşların okullarına destek vermelerini istedi. Çelik, “Okul yöneticilerini tebrik ediyorum. Çok güzel bir projeye imza atmışlar. Buradaki kursiyer arkadaşlar, işlerinde zaten başarılı. Ancak bu programda Mesut Bey gibi değerli iş adamlarımızın deneyimlerinden yararlanarak işlerini daha da büyüteceklerdir” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!