Son yarışa en arkadan başlayacak

Güncelleme Tarihi:

Son yarışa en arkadan başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 11:14

Valentino Rossi, MotoGP Dünya Şampiyonası'nın 17. yarışında rakibi Marquez'i ayağıyla ittiği gerekçesiyle sezonun son yarışına en arkadan başlayacak.

Haberin Devamı

MotoGP Dünya Şampiyonası'nın 17. yarışı Malezya Grand Prix'sinde Marc Marquez ile yaşadığı temas sonrası rakibi pist dışına çıkan Valentino Rossi, Marquez'in motosikletini ayağıyla ittiği gerekçesiyle sezonun son yarışına en arkadan başlayacak.

MotoGP'nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Malezya Grand Prix'sinde aldığı 3'üncülükle İspanya'nın Valencia kentinde yapılacak sezonun son yarışına, takım arkadaşı Jorge Lorenzo'nun 7 puan önünde pilotlar klasmanı lideri giren Movistar Yamaha takımı pilotu Valentino Rossi'ye ceza verildi.

Yarış komiserleri, Rossi'nin, 3'üncülük için çekiştiği Repsol Honda'dan Marc Marquez'in motosikletini ayağıyla ittiğini ve son 2 yılın şampiyonunun 6. turda yarış dışı kalmasına neden olduğuna hükmetti. 6 MotoGP şampiyonluğu bulunan "Doktor" lakaplı Rossi'ye, bu hareketinden ötürü son yarış Valencia Grand Prix'sine en arkadan başlama cezası verildi.

Haberin Devamı

Rossi, karar sonrası yaptığı açıklamada, "Marquez'in motosikletinin gidonunun dokunmasıyla ayağım yerinden çıktı. Bir motosiklet, böyle bir temasla düşemez. Marquez istediğini aldı. Belki de şampiyonluğu kaybetmeme sebep oldu" ifadelerini kullandı.

Sezonun 18. ve son yarışı Valencia Grand Prix'si, 8 Kasım'da koşulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!