Kretschmann yürüyor!

Güncelleme Tarihi:

Kretschmann yürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2015 10:26

Almanya’nın ilk Yeşillerli Eyalet Başbakanı Winfried Kretschmann, sırtında çantası, yanında eşiyle gelecek yıl yapılacak seçimler için eyaleti dolaşıyor.

Haberin Devamı

Mart ayında Baden Württemberg Eyaleti’nde seçimler var. Eyalet Başbakanı Winfried Kretschmann, Almanya’nın ilk Yeşillerli Eyalet Başbakanı. 4 yıl önce Yeşiller, Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) kalesi olarak bilinen Baden Württemberg’te sandıktan birinci parti çıkarak sürpriz yaptı ve SPD’yle koalisyon hükümeti kurdu. Yeşiller’in 2011 seçimini kazanmasında, Fukuşima’daki nükleer felaketin etkisi oldu.

Yeşiller 2016 seçimlerini de kazanarak, bu başarıyı devam ettirmek istiyor. Eyalet Başbakanı Kretschmann, sırtında sırt çantasıyla eyalette yaz turuna çıktı. İki hafta boyunca yanında eşiyle birlikte eyaleti dolaşacak. Turun adı ‘Kretschmann yürüyor’. Daha seçimlere 7 ay var, bu nedenle henüz seçim kampanyası demiyor ama seçim kampanyasına ısınma turu bu. CDU’nun eyalet başbakan adayı Guido Wolf de otobüsle eyaleti turluyor. Baden Württemberg’te seçim kampanyası oldukça çekişmeli geçeceğe benziyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!