Konu Türkiye olunca, Almanya’da ölçü kaçıyor!

Güncelleme Tarihi:

Konu Türkiye olunca, Almanya’da ölçü kaçıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2018 09:53

Almanya’da son zamanlarda Türkiye ve Türkler konusunda ölçü kaçtı. Buna son örnek, Türkiye kökenli Alman milli futbolcular Mesut Özil ile İlkay Gündoğan’ın, Londra ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile buluşmalarının ardından başlatılan linç kampanyası...

Haberin Devamı

YIL 2010, yer Berlin Olympia Stadı. Almanya, Avrupa Şampiyonası grup eleme maçında Türk Milli Takımı’nı ağırlıyor. Günler öncesinde Alman medyası, “Alman milli Mesut Özil, acaba Türkiye’ye karşı oynayacak mı?” tartışması başlatmıştı.
Mesut Özil karşılaşmada oynadı ve Türkiye’ye karşı belirleyici ikinci golü attı. Almanya o zaman, ‘Türkiye kökenli taraftarlar gol atan Mesut Özil’i ıslıkladı’ diye ayağa kalktı ve Mesut Özil’e sahip çıktı. O zaman Mesut Özil’in Almanya’ya gönülden bağlı olduğundan kimse şüphe etmedi. Ama iki Türkiye kökenli Alman milli Mesut Özil ve İlkay Gündoğan, Londra’da resmi temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine katıldılar diye Almanya’da kıyamet koptu. Dünya futbolunun önde gelen ve Almanya’nın dünya şampiyonu olmasında, büyük katkısı olan bu iki futbolcu, Erdoğan’la fotoğraf çektirdi diye şimdi topun ağzında. Almanya adına gol atınca, örnek Almanlar ama Türkiye Cumhurbaşkanı’yla fotoğraf çektirince, gizli Türkler!

LÖW’E BASKIYA KALKIŞTILAR
Alman Milli Takım Teknik Direktörü Joachim Löw’ün Rusya’da yapılacak Dünya Kupası’na gidecek kadroyu açıklaması öncesinde, “Bu iki oyuncu milli takım kadrosuna alınacak mı?” diye baskı yapıldı. Alman Futbol Federasyonu Başkanı’ndan Başbakan Merkel’e, uyum bakanlarından televizyon sunucularına, Sol Parti’den aşırı sağcı AfD’ye kadar herkes ağız birliği etmişçesine iki futbolcuya veryansın ediyor. Gazetelerin manşetleri Mesut Özil ve İlkay Gündoğan. Soru da şu, “Bunlar (Mesut ve İlkay) ne kadar Alman?”

Haberin Devamı

Konu Türkiye olunca, Almanya’da ölçü kaçıyor

WIEDEL’DEN ÖZDEMİR’E
Federal Meclis’te üçüncü güçlü parti olan aşırı sağcı AfD’nin Grup Başkanı Alice Weidel, “Türklerin Almanya’ya uyumu bu kadar” diyerek, Türkleri hedef gösterdi ve “Bunlar en iyisi gitsin şanslarını Türk milli takımında denesinler” dedi.
Yeşillerli Cem Özdemir, İlkay Gündoğan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye ettiği formasına “Sayın Cumhurbaşkanıma saygılarımla” yazısından hareketle, “Onların Cumhurbaşkanı Erdoğan değil, Frank Walter Steinmeier” diye tepki gösterdi.

Haberin Devamı

İLKAY ÇİFTE VATANDAŞ
Kaldı ki, İlkay Gündoğan çifte vatandaş! Steinmeier kadar Erdoğan da onun cumhurbaşkanı. Bundan daha doğal bir şey olamaz. Mesut Özil, Alman milli olarak Türkiye’ye gol attı diye Türk taraftarlarca eleştirilince çok açık konuştu: “Almanya kadar Türkiye’yi de seviyorum. Benim tüm akrabalarım orda yaşıyor.”

ABD KÖKENLİ OLSALARDI!
Bir insanın kalbi iki ülke için atamaz mı? Bir insan sevgisini sadece bir ülkeyle mi sınırlamak zorunda? Bu ne biçim hoşgörü? Bu ne biçim sevgi anlayışı?
Soruyu şöyle soralım: Eğer bu iki futbolcu Amerikan asıllı olsaydı ve ABD Başkanı Trump’la fotoğraf çektirseydi, böyle bir gürültü kopar mıydı?
Almanya eğer Türklerin Almanya’ya gönülden bağlılığını istiyorsa, önce onlara karşı önyargılı şüpheci yaklaşımından vazgeçmeli. Acaba, gözlüğünü çıkarmalı. Kaldı ki, özgür bir ülkede insanların kiminle el sıkışacağına, kiminle fotoğraf çektireceğine kimse karışmamalı.

BAKMADAN GEÇME!