Köln'deki bayram namazında camiler doldu

Güncelleme Tarihi:

Kölndeki bayram namazında camiler doldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2015 17:02

Almanya'nın Köln kentinde yaşayan Müslümanlar, bayram namazını kılmak için camileri doldurdu.

Haberin Devamı

Başta Köln Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Merkez Camisi olmak üzere camileri dolduran Müslümanlar bayram namazını kıldı.

Köln Din Hizmetleri Ataşesi ve DİTİB Din Yüksek İstişare Kurulu Başkan Vekili Ahmet Dilek, toplumsal birliğe ve beraberliğe vurgu yaptı.

Kölndeki bayram namazında camiler doldu


Bayramların Müslümanlar arasındaki sevgi ve saygının perçinlendiği, birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, kardeşçe kucaklaştıkları günler olduğunu dile getiren Dilek, "Bayramlar, kavga, kin, nefret, öfke, ihanet, düşmanlıkların yerine; sevgi, muhabbet, yardımlaşma, dayanışma, bağışlama, güleryüz, sıcak ilgi, fedakarlık tohumlarının ekildiği, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir" dedi.

Kölndeki bayram namazında camiler doldu


Bayram hutbesini okuyan caminin din görevlisi Emre Şimşek de kurbanın, Allah'a teslimiyetin mükemmel bir ifadesi olduğu kadar, içinde taşıdığı sosyal dayanışma ruhuyla milyarlarca Müslümanı birbiriyle kardeş kılan bir ibadet olduğunu söyledi.

Kılınan bayram namazının ardından Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Köln Din Hizmetleri Ataşesi Ahmet Dilek ve DİTİB Genel Sekreteri Dr. Bekir Alboğa vatandaşlarla bayramlaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!