Köln yine ırkçılara geçit vermedi

Güncelleme Tarihi:

Köln yine ırkçılara geçit vermedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2015 11:33

ALMANYA'nın Köln kentinde bir araya gelen aşırı sağcı Pegida'nın uzantısı yaklaşık 200 Kögida'lı yürüyüş yapmak istedi. Aşırı sağcılara karşı duran yaklaşık 5 bin çevre sakini “Köln'de ırkçılara yer yok” sloganı ile ırkçılara yine geçit vermedi.

Haberin Devamı

Kögida polis ablukasında, polisin özel olarak oluşturduğu 500 metrelik yolda temsili bir yürüyüş yaptı. Tarihi Köln katedrali yakınındaki Köln ana tren istasyonu önünde başlayan yürüyüş yine aynı yerde sona erdi.

Öte yandan aşırı sağcı konuşmalar sırasında bir gurup Kögida taraftarı gazetecilere saldırdı. Basın kartlarını göstererek kendilerine ayrılan bölümden içeri giren ve işlerini yapmaya çalışan bazı kameramanlar aşırı sağcılar tarafından tartaklandı. Aşırı sağcılar bayrak taşımak için yanlarına aldıkları sopa ile TRT kameramanına da saldırdı. Özellikle yabancı kökenli gazetecilere yapılan saldırılara rağmen gazeteciler polisin de araya girmesi ile işlerini yapmaya devam etti. Bir gazeteci saldırı sonrası hafif şekilde yaralanırken, bir kameramanın kamerası ise hasar gördü.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!