Kenyalı Atlet Kimetto dünya rekoru kırdı

Güncelleme Tarihi:

Kenyalı Atlet Kimetto dünya rekoru kırdı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2014 11:44

Berlin Maratonu'nda dünya rekoru kıran Kenyalı Dennis Kimetto, 120 bin Eurlouk para ödülünün sahibi oldu.

Haberin Devamı

DÜNYA'daki sayılı maratonlar arasında gösterilen Berlin Maratonu'nda dünya rekoru kırıldı. 30 yaşındaki Kenyalı atlet Dennis Kimetto 41. Berlin Maratonu'nu 2 saat 2 dakika 57 saniyeyle koştu. Böylece vatandaşı Wilson Kipsang'a ait 2 saat 3 dakika 23 saniyelik dereceyi 26 saniye daha geliştirdi.

Berlin Maratonu'nda şampiyon Kenyalı Dennis Kimetto “Yarış sırasında benim rekor kırabileceğimi söylediler” diyerek rekora koştuğunu bildiğini söyledi. Kenyalı Emmanuel Mutai 2 saat 3 dakika 13 saniyelik derecesiyle ikinci olurken, Etiyopyalı Abera Kuma ise 2 saat 5 dakika 56 saniyelik dereceyle yarışı üçüncü bitirdi.

KADINLARDA ETİYOPYALI ATLETLER

Dünya dekoru kıran Dennis Kimetto 120 bin Euroluk para ödülünün de sahibi oldu. Kimetto, dünya rekoru kırdığı için 50 bin, iki saat 4 dakikanın altında koştuğu için 40 bin ve yarışı birinci tamamladığı için de 30 bin Euro para ödülü aldı. Kadınlar maratonunda ise Etiyopyalı Tirfi Tsegaye ipi ilk göğüsleyen atlet oldu. 29 yaşındaki atlet 2 saat 20 dakika 18 saniyelik derecesiyle birinci oldu. İkinciliği yine Etiyopyalı Feyse Tadese, Tsegaye'nin derecesinden 9 saniye daha kötü bir dereceyle elde etti. Amerikalı atlet Shalane Flanagan ise 2 saat 21 dakika 14 saniyeyle koştuğu maratonu üçüncü bitirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!