Katliamdan sonra Almanya’da Charlie Hebdo’ya ilgi, tavan yaptı

Güncelleme Tarihi:

Katliamdan sonra Almanya’da Charlie Hebdo’ya ilgi, tavan yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2015 10:56

Fransız hiciv dergisi Charlie Hebdo’ya düzenlenen kanlı saldırı, Peygaberimiz’e hakaret içeren karikatürlere olan ilgiyi kısa süre içinde endişe verici bir boyuta taşıdı. Derginin saldırıdan sonra çıkan ilk sayısı Almanya’da yok sattı. Alman Haber Ajansı’nın (DPA) haberine göre günün ilk saatlerinde kitapçıların önüne kuyruğa geçen Alman okurlar, isteklerine kavuşamayınca hayal kırıklığı içinde evlerine geri döndü.

Haberin Devamı

Berlin Ana İstasyonu’nda sabah saat 5.00’te yüz kişinin beklediğini ve bunların sadece ikisinin sayıyı satın alabildiğini duyuran DPA, Hamburg Ana İstasyonu’nda da benzer bir durumun yaşandığını, buradaki kitapçının da saat 6.00’da ancak 7 kişiye satacak kadar dergi bulundurduğunu, sırada bekleyen 50’den fazla müşterinin geri döndüğünü haber verdi. Berlin Ana İstasyonu’na gelen DPA fotoğrafçısı dakikalar içinde tükenen dergiden aynı saatlerde bütün istasyonda sadece 14 olduğunu dile getirdi.

Stuttgart Ana İstasyonu’ndaki bir dergi satıcısı ise ellerindeki dergilerin birkaç dakika içinde tükendiğini söyleyerek, "En az 500 dergi sipariş etmeliydik. Hepsini satabilirdik" şeklinde konuştu. Dağıtım çevrelerinin verdiği bilgiye göre Almanya’ya Charlie Hebdo’nun ilk etapta 10 bin kadar nüshası getirilmiş. Dergi Franszca ve 4 Euro karşılığında satılıyor. Fransa’da marjinal bir dergi olarak bilinen Charlie Hebdo, olaydan sonra ilk etapta 3 milyon, hemen ardından 5 milyon adet basılmış ve kısa sürede tükenmişti.

Öte yandan, Avusturya'nın önde gelen kitapçılarından Morawa'nın, Viyana’daki bir şubesinde 500’den fazla sipariş olmasına rağmen sadece 70 kişi dergi satın alabildi. Şube müdürü Jürgen Müllner, dergiden dolayı kuyrukların oluşmadığını, bunun yerine gidip gelenin çok olduğunu, ancak telefonda büyük kuyrukların meydana geldiğini dile getirdi. Müllner, "Sürekli talep olduğu için başka birim çalışanlarını takviye olarak bu iş için tahsis ettik" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!