Golcü futbolcu Selke: Kültür şoku yaşadım

Güncelleme Tarihi:

Golcü futbolcu Selke: Kültür şoku yaşadım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2018 13:33

Bundesliga takımlarından Hertha Berlin'in golcü futbolcusu Davie Selke hapishanede kültür şoku yaşadığını söyledi. Ünlü futbolcu Sepp Herberger adına kurulan vakfının davetlisi olarak hapishanede hükümlüleri ziyaret eden ve iki saat boyunca da onlarla sohbet eden 23 yaşındaki futbolcu içeride yaşadıklarını anlattı.

Haberin Devamı

Cezaevindekileri yeniden kazanmak amacıyla yapılan ziyaret ile ilgili konuşan Selke “Profesyonel bir futbolcu olarak imtiyazlı bir yaşam sürdürdüğümü biliyorum. Ama ben böylesi sosyal çalışmalara katılacak kadar da mütevazi biriyim.

Golcü futbolcu Selke: Kültür şoku yaşadım
Cezaevinde konuştuklarımın büyük çoğunluğu benim yaşımdaydı. Çok rahat ve havalıydılar. 15 yıl daha hapiste kalacak katillerle de konuştum orada. Ziyaret sırasında kültür şoku yaşadım. Ölenlerden insan özür dileyemiyor. Ama insan cezaevinde bulunanların hapse girmeden önce büyük bölümünün kötü bir çevresinin bulunduğunu ve kötü koşullara sahip olduğunu da anlıyor” dedi.

Haberin Devamı

Selke hükümlülerin kendisine sorduklarıyla ilgili ise şöyle konuştu: “Yaptığımız sohbet sırasında bana en çok ne kadar kazandığımı ve hangi model arabamın olduğunu sordular. Ben de onlara daha çok sorumluluk taşınması gerektiğini anlatmaya çalıştım. Kendileri için sorumluluk taşımalarının öneminden bahsettim. Herkes gibi bu gençlere de ikinci bir şans vermek gerekir. Herkes ikinci bir şansı hak ediyor diye düşünüyorum. Orada olduğum için çok sevindim. Ama oradan ayrıldığım içinde mutlu oldum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!