Karslıoğlu: Cami kundaklamalarında ırkçı motifler var

Güncelleme Tarihi:

Karslıoğlu: Cami kundaklamalarında ırkçı motifler var
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2014 10:46

Büyükelçi Hüseyin Avni Karslıoğlu, son dönemlerde artan cami kundaklamalarının arkasında ırkçı motiflerin olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

ALMANYA'da son dönemlerde artan cami kundaklama ve yangınlarının artması ile ilgili değerlendirmede bulunan Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, cami kundaklamalarının Alman kamu güvenliği açısından önemli bir sorun olduğunu söyledi.

Cami kundaklamalarında ırkçı motiflerin kesin olduğunu açıklayan Büyükelçi Karslıoğlu, bazı kundaklamaların sadece sıradan bir yangın olarak kayıtlara geçirebildiğini bu yüzden her olayın üzerinde durduklarını söyledi.

BAŞKONSOLOSLARIMIZ HER BÖLGEDE TAKİP EDİYOR

Hürriyet'e özel açıklamalarda bulunan Büyükelçi Hüseyin Avni Karslıoğlu, cami kundaklamalarıyla ilgili olarak şunları söyledi:
“Üzüntü verici. Bu Alman kamu güvenliği açısından önemli bir sorun. Bunun bilinmesi, bunun takip edilmesi, bunun izlenmesi, yapanların caydırılması gerekiyor. Maalesef bu güne kadar, sadece bu yıl içinde kaç tane cami yandı, hiçbir faali yok, yakalanana da meczup deniliyor o kadar. Başkonsoloslarımız her an her bölgede bizleri bunlardan haberdar ediyor. Hepsinin kaydını tutuyoruz ve bunları Alman makamlarına da iletiyoruz. Çünkü Almanlarda ya da Avrupalılarda birçok yerde bunlar yabancı düşmanlığı olarak kaydedilmiyor, yangın deniliyor, farklı bir şey deniliyor fakat bunun arkasında ırkçı motiflerin olduğu da kesin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!