Karnavalda yasak

Güncelleme Tarihi:

Karnavalda yasak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2015 11:36

Frankfurt’ta yüzbinlerce insanın izlediği karnavalda inanılmaz bir skandala imza atıldı. Karnaval yöneticileri, Türk tiyatro grubunun pandomim gösterisi için hazırladığı Almanca dövizleri ‘siyasi içerikli’ oldukları gerekçesiyle, kullanılmasına izin vermedi.

Haberin Devamı

Yasağı uygulayan polis, “Kimsesizler ülkesi”, “Basın: Artık yeter”, “Sanatçılar: Sanatın onuru dokunulmazdır”, “Kadınlar: Benim haklarım nerede?”, “Hukuk: Evet, bir dakika”, “Doğa: Sağlıklı bir çevre”, “Gençlik: Haklarımı istiyorum” ifadelerinin yazılı olduğu 10. Köy Tiyatrosu oyuncularının ellerindeki dövizleri aldıktan sonra yürüyüşe devam etmelerine izin verdi. Frankfurt karnavalına 10. Köy Tiyatrosu’nun yanı sıra Frankfurt Türk Kültür Merkezi halk dansları ekipleri, Avrupalı Eskişehirliler Derneği ile Türkgücü katıldı.

Karnavalda yasak


Yüzbinlerce insan, 206 kuruluş ve derneğin 3500 civarında gösterici ile renk kattığı Frankfurt’taki karnavalin fınal programını, kortejin geçiş güzerg
Karnavalda yasak
ahında izledi. Türk kervanında Hessen Toplum ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin karnaval için özel hazırladığı 5 bin MED helvası, Avrupalı Eskişehirliler Derneği üyelerince izleyicilere dağıtıldı. Halk dansları ekipleri yaklaşık iki kilometre uzunluğundaki yürüyüşün finalinde, Türk halk oyunlarından örnekler sunarken, 10. Köy Tiyatrosu oyuncuları ise pandomimlerle, dünyanın değişik bölgelerinde ortak sorun olarak görülen şiddet baskı ve düşüncenin önündeki engellere dikkati çekti. Türk ekibi izleyicilerden büyük alkış aldı.

KARNAVALA İHANET

Türk gruplarının gösterisini organize eden gazeteci Mehmet Canbolat, “Frankfurt gibi düşünce özgürlüğüne büyük önem veren bir kentte, birçok karnaval katılımcısı, ağır siyasi mesajlar verirken, bu hakkın kullanımında Türk sanatçılara getirilen yasak, çağdışıdır. Bu karnaval kültürüne ihanettir. Çünkü karnaval kültüründe sınırsız bir eleştiri geleneği vardır. Zaten bu etkinlikler de, insanların isyanları dile gelsin diye düzenleniyor. Ama bize polis baskısıyla yasak getiriliyor. Ayrımcı bir uygulamayı şiddetle kınıyoruz. Bunun peşini bırakmayacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!