Gurbetçiler yaptı! ‘Kara Şimşek’ yollara geri döndü

Güncelleme Tarihi:

Gurbetçiler yaptı ‘Kara Şimşek’ yollara geri döndü
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2019 11:34

Almanya’da yaşayan Uşaklı 2 genç, çocukluk hayalleri olan 80’li yılların efsane dizisi ‘Kara Şimşek’in unutulmaz aracı ‘Kitt’in aynısını yaparak Türkiye’ye gezmeye gitti. Dizideki araçla aynı donanım ve özelliklere sahip olan araç yapay zekasıyla görenleri kendine hayran bıraktı.

Haberin Devamı

ASLEN Uşaklı olan ve Almanya’nın Münih kentinde yaşayan Ramazan Çelik ile Özcan Temel isimli iki genç, yaklaşık 5 yıl süren çalışmanın ardından, 80’lerin efsanevi dizisi Kara Şimşek’te konuşabilen yapay zekalı otomobil Kitt’in aynısını yaparak Türkiye’ye gezmeye gitti. Hurdalıktan aldıkları dizide kullanılan aracın aynısı olan 1982 model Pontiac marka otomobili modifiye ederek ‘Kitt’le aynı hale getiren Uşaklı gençler, yaptıkları aracın keyfini sürüyor. Banaz ilçesi Hamam Boğazı Termal tesislerine gezmeye giden iki genç, ilçenin ilgi odağı haline gelirken, aracı gören vatandaşlar hatıra fotoğrafı çekilmek için birbirleriyle yarıştı.

Gurbetçiler yaptı ‘Kara Şimşek’ yollara geri döndü

Haberin Devamı

ÇOCUKLUK HAYALİMİZDİ
Maddi durumları iyi olmadığı için Kara Şimşek’i izlemeye komşularına gittiklerini söyleyen Ramazan Çelik, hikayelerini şöyle anlattı: “Yıllar sonra Almanya’ya işçi olarak geldik, çocukluk arkadaşım Özcan ile bu hayalimiz olan arabayı araştırmaya başladık. Hurdalıktan aynısını bulduk. Sonrasından 5 yıl süren araştırma ve çalışma sonrası internetten ve 5 farklı ülkeden aracın parçalarını tamamladık. Çocukluk hayalimizi gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. Şimdi de ülkemize gezmeye geldik.”

Gurbetçiler yaptı ‘Kara Şimşek’ yollara geri döndü

Özcan Temel ise şunları söyledi: “Aracı son haline getirdikten sonra arkadaşım Ramazan ile kafa kafaya verip memleketimize gezmeye gidelim dedik. Seyahatimiz boyunca fotoğraf çekilmek için yollarda çok durduran oldu. 80’li yıllarda yaşayanlar için özel bir anlam taşıyan bu aracı yaptığımız ve sahip olduğumuz için çok mutluyuz, gururluyuz. Türkiye’de reklam filminde çıkmamız için bile birçok arayan oldu, teklifler geldi.”

Gurbetçiler yaptı ‘Kara Şimşek’ yollara geri döndü

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!