Kar gümrüğü kapattı, TIR'lar mahsur kaldı

Güncelleme Tarihi:

Kar gümrüğü kapattı, TIRlar mahsur kaldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2015 09:37

İstanbul'da etkili olan kar yağışı Halkalı Gümrük Müdürlüğü'nü de vurdu. Gümrük sahası karlar altında kalınca işlemini bitirip çıkmak için bekleyen ve mal indirmek için gümrüğe girmek isteyen TIR'lar mahsur kaldı. Gümrük sahasında kürekle kendilerine yol açmaya çalışan sürücülerin girişimi ise yarım kaldı.

Haberin Devamı

Halkalı gümrük sahasında biriken kar, giriş ve çıkış yapmak isteyen TIR şoförlerini mahsur bıraktı. İşlemleri tamamlananlar çıkmak, mal getirenler ise gümrük sahasına girmek için karların temizlenmesini bekliyor. Araçlarındaki yükün çalınması riskinden endişe eden sürücüler terk edemedikleri araçlarında yatıp kalkıyor. Yiyeceklerinin donduğundan yakınan sürücüler, kar temizliği adına bir çalışma yapılmaması ve yetkililerin sessizliğine isyan ediyor.

"DÜNYAYA REZİL OLDUK"

TIR sürücülerinde Kemal Bilen, “Ne taşıdığım önemli değil burada kalmam önemli. Gördüğün rezaletten dolayı. Gümrük böyle olmaz, 66 yaşındayım hayatımda böyle rezillik görmedim. Gümrük dediğin açık olması lazım. Burada kar küreme makinesi ambulans her şeyin hazır olması lazım. Şuradan dönüp çıkamıyorum kapan var. 2 gündür buradayım araçta yatıp kalkıyorum. Belediyeyi aradım geleceğiz dediler gelmediler. Böyle bir şey olmaz. Şurada gördüğünüz araçlar bütün Avrupa’nın araçları. Dünyaya rezil olduk" dedi.

Haberin Devamı

"KOMÜNİST ÜLKEDE BİLE YOK"

Sürücü Yasin Altınok, “Avrupa’dan ham madde getirdim. 2 gün oldu evraklarım çıktı bir türlü çıkamıyoruz. Zincirleri parçaladık. Bir yetkili gelip de buraları kazıttığı yok. Kar sebebiyle mahsuruz. 50 senelik şoförüm böyle bir manzara ile karşılaşmadım. Dünyanın hiçbir yerinde yok, komünist ülkede bile yok. Şuralar temizlense herkes çıkar gider” diye konuştu.

"HERKES BİRBİRİNE ATIYOR SUÇU"

Şoför Celal Bilgin ise, “Küreklerle açtık gelen giden yok. Valiyi aradım, kalemi çıktı, bana bir numara verdi, onu aradım bir numara verdi, onu aradım bir numara daha verdi, onu aradım bir numara daha verdiler. Herkes birbirine atıyor suçu. Salı’dan beri buradayım. Salı günü işlemlerimiz bitti bekliyoruz çıkamıyoruz. 20 senelik şoförüm. İşimiz bitik evraklar elimizde çıkamıyoruz" diye tepki gösterdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!