128 bin araçla 560 bin gurbetçi...

Güncelleme Tarihi:

128 bin araçla 560 bin gurbetçi...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2019 12:43

Yıllık izinlerini Türkiye’de geçirmek için yola çıkan gurbetçiler, Kapıkule Sınır Kapısı’nda yoğunluk oluşturdu. 30 Haziran’dan bu yana Kapıkule Sınır Kapısı’ndan 128 bin araçla 560 bin gurbetçi ülkeye giriş yaptı.

Haberin Devamı

TATİLLERİNİ Türkiye’de geçirmek isteyen gurbetçilerin, sınır kapısından yurda gelişleri devam ediyor. Gurbetçiler, burada işlemlerinin yapıldığı sırada, araçlarında ya da gümrüksüz satış mağazalarının bulunduğu alanlarda vakit geçiriyor. Kapıkule’de kısa sürede işlemleri tamamlanan gurbetçiler, pasaport kontrolünden sonra baba ocağının yolunu tutuyor.

30 HAZİRAN’DAN BU YANA
Trakya Gümrük Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yoğunluk nedeniyle diğer gümrüklerden Kapıkule’ye personel takviye etti. Saha içinde bulunan 10 peronun tamamı, gurbetçilerin hızlı giriş yapmaları için açık tutuluyor. Yetkililer, Yunanistan’a açılan İpsala ile Bulgaristan’a açılan Hamzabeyli Sınır Kapıları’nda modernize çalışmalarının devam ettiğini, geçişlerde aksaklık yaşanmadığını açıkladı. Trakya Gümrük Ticaret Gümrük Bölge Müdürlüğü verilerine göre; 30 Haziran’dan bu yana Kapıkule Sınır Kapısı’ndan 128 bin araçla 560 bin gurbetçi ülkeye giriş yaptı.

Haberin Devamı

128 bin araçla 560 bin gurbetçi...

‘KURBANI MEMLEKETTE KESECEĞİZ’
Belçikalı Sefa Bobi, yolculuğun zor geçtiğini söyledi. Her yıl yıllık iznini memleketi Denizli’de geçirdiğini belirten Bobi, “Allah nasip ederse kurbanı memlekette keseceğiz. Kurban Bayramı’nı akrabalarımızla geçireceğiz. Yolculuk boyunca gümrüklerde sıkıntılar yaşıyoruz ama bu yıl Kapıkule’den daha hızlı geçtik. Bulgaristan ve Sırbistan sınır kapısında sorun yaşadık” diye konuştu.

128 bin araçla 560 bin gurbetçi...

‘BU KEZ DAHA HIZLI GEÇTİK’
Almanya’dan yola çıkan Mehmet Güzel de tatilini İstanbul’da geçireceğini anlatarak, “Vatan burnumuzda tütüyor. Kurban Bayramı’nı burada geçireceğiz. Eş dost ziyaretleri yapacağız Allah nasip ederse. Yolculuğumuz güzel geçti, sınır kapısından da geçmiş yıllara göre daha hızlı geçtik, teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!