Kanser olduğunu öğrenince cinayeti itiraf etti

Güncelleme Tarihi:

Kanser olduğunu öğrenince cinayeti itiraf etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2015 12:02

İngiltere’nin başkenti Londra’da 1946 yılında işlenen bir cinayet, şu anda 91 yaşında olan katilin kanser olduğunu öğrendikten sonra Kanada’daki bir karakola giderek suçunu itiraf etmesinin ardından çözüldü.

Haberin Devamı

İsmi basına açıklanmayan zanlı 1951 yılından bu yana yaşamını sürdürdüğü Kanada’daki bir karakola giderek görevli polis memurlarına “1946 yılında Carnaby sokağındaki Blue Lagoon gece klübünün önünde bir hayat kadınını vurarak öldürdüğünü, ancak kadının adını hatırlayamadığını” söyledi. Zanlı kısa süre önce kanser olduğunu öğrendiğini ve “ölmeden önce vicdanını temizlemek istediğini” de belirtti.

Kanadalı yetkililerin konudan haberdar ettiği İngiliz polisi 1940’lı yıllara ait çözülmemiş cinayet dosyalarını inceledikten sonra yaşlı adamın işlediği cinayetle ilgili verdiği detayların faili meçhul Margeret Cook cinayetine uyduğunu tespit ettiklerini söyledi.

İngiliz polisi, yasadışı fuhuş yaptırdığı bilinen Blue Lagoon gece klübünde striptizci olarak çalışan 26 yaşındaki Cook’un klübün önündeki çıkmaz yolda vurularak öldürüldüğünü ancak cinayetin failinin asla bulunamadığını söyledi.

Yetkililer, cinayetin ardından görgü tanıklarının Burberry marka bir pardösü giydiği belirtilen katil zanlısını bir süre kovaladığını ancak 26-27 yaşlarında olduğu tahmin edilen zanlının Oxford Circus istasyonuna girerek kalabalığa karışıp gözden kaybolduğunu söyledi.

Scotland Yard’dan iki dedektifin yaşlı adamı sorgulamak üzere Kanada’ya gittiği belirtilirken, Kanadalı yetkililerin sağlık durumu giderek kötüleşen adamı yargılanması için İngiltere’ye teslim edip etmemek konusunda kararsız olduğu da açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!