Kaleyi biraz görsün yetiyor

Güncelleme Tarihi:

Kaleyi biraz görsün yetiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2015 16:26

Hakan Çalhanoğlu her altı frikikten birini gole çevirerek, büyük bir başarı gösterdi. Bu başarısıyla Real Madrid'in dünya yıldızı Ronaldo'yu bile geride bıraktı.

Haberin Devamı

Hakan Çalhanoğlu tam bir frikik ustası. Bu sezon ligde iki frikik kullandı. Bunlardan birini gole çevirdi. Bir diğeri ise direkten döndü. Frikikten attığı gollerle adını duyuran 21 yaşındaki milli futbolcu, bu alanda müthiş bir istatistik yakaladı. Hakan, frikikten attığı gol oranıyla Real Madrid'in dünyaca ünlü yıldızı Cristiano Ronaldo'yu bile geride bıraktı. Ronaldo 15 frikikten birini gole çevirirken, Hakan’da bu oran altıda bir.

BUNDESLIGA'DA BİR NUMARA

Ronaldo, Şampiyonlar Ligi’nde 139 frikikten sadece dokuz gol atabilirken, Hakan’ın ise 71 frikikten 11 golü bulunuyor.

Leverkusen’li Türk milli futbolcu, bu sezon iki maçta bir frikik golü attı. Geçen sezon ise frikikten attığı gol sayısı tam altıydı. Bir önceki sezonda ise dört kez frikikten fileleri havalandırdı. Hakan oynadığı maç sayısı göz önünde tutulunca attığı frikik golleri sayısı ve oranıyla Bundesliga’da da bir numara.

Hakan, Bundesliga’da oynadığı 67 maçta toplam 11 frikik golü kaydetti. Milli futbolcu en çok frikik golünü ise Hannover’in milli kalecisi Robert Zieler’e attı. Zieler’i iki kez avlayan Hakan, Bayern Münih ve Alman milli takımının bir numarası Manuel Neuer’e de frikik golü atmayı başardı. 2011 yılından beri Bayern Münih’in kalesini koruyan Neuer, bu süre içinde ligde bir tek Hakan’ın frikik golüne engel olamadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!