Japon turiste öldürdükten sonra tecavüz etmiş

Güncelleme Tarihi:

Japon turiste öldürdükten sonra tecavüz etmiş
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2013 10:54

Nevşehir'de Japon turistlere saldırarak birini öldüren ve birini de yaralayan saldırganın, öldürdüğü turiste tecavüz ettiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı , Göreme'de 2 Japon turiste bıçaklı saldırıda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan zanlı, “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs, suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürmek, nitelikli cinsel saldırı, cebir veya şiddet kullanarak kişileri hürriyetinden yoksun kılmak” suçlarından tutuklandı.

BİRİNİ ÖLDÜRÜP TECAVÜZ ETMİŞ; DİĞERİNİ TECAVÜZ EDİP ÖLDÜRMEYE ÇALIŞMIŞ
Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, yapılan soruşturmada elde edilen delil ve bulgulara göre Japon vatandaşlarından Mai Kurihara'nın kesici alet kullanılmak suretiyle öldürülerek cinsel saldırıya maruz bırakıldığı, Hoshie Teramatsu'ya ise cinsel saldırıda bulunularak öldürmeye teşebbüs edildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, şunlar ifade edildi:

"Yukarıda anlatılan eylemlerin karşılığı olan canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürmek, nitelikli cinsel saldırı, cebir veya şiddet kullanarak kişileri hürriyetinden yoksun kılmak suçlarının fail veya faillerinin elde edilmesi amacıyla yapılan çalışmalar sonucunda, saldırıyı yaptığı konusunda hakkında yeterli şüpheler elde edilen M.V.D isimli şahıs 10.09.2013 tarihinde saat 13.00 sıralarında yakalanarak gözaltına alınmıştır."

Zanlı M.V.D. adliyeden çıkarılırken yakınları görüntü almaya çalışan gazetecilere saldırdı. Çıkan arbede sonucunda çevik kuvvet ekipleri zanlının yakınlarına müdahale etti. Zanlı, jandarma aracına bindirilerek cezaevine götürüldü.

BİR ŞÜPHELİ DAHA GÖZALTINA ALINDI
Öte yandan Ürgüp Emniyet Müdürlüğü ekipleri, düzenledikleri operasyonla, Japon turistlere bıçaklı saldırı ve tecavüz olayı ile ilgili Fatih U'yu yakaladı. Gözaltına alınan zanlı sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ilçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!