İtalya'dan Türkiye'ye teşekkür

Güncelleme Tarihi:

İtalyadan Türkiyeye teşekkür
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2015 10:32

İTALYA İçişleri Bakanı Angelino Alfano, İtalya'ya gitmek üzere Türkiye'den hareket ettikten sonra içerisinde yüzlerce göçmenle denizin ortasında terk edilen ve 'hayalet gemiler' olarak adlandırılan ticari gemileri engellediği için Türkiye'ye teşekkür etti.

Haberin Devamı

Brüksel'de dün yapılan Avrupa Birliği (AB) İçişleri Bakanları toplantısının ardından İtalyan gazetecilere açıklama yapan Bakan Angelino Alfano, 'hayalet gemiler' konusunda Türk hükümetiyle işbirliğinin iyi sonuçlar getirdiğinin altını çizerek, bu işbirliği sayesinde İtalya'ya artık göçmen dolu büyük yük gemilerinin gelmediğini belirtti.

Ocak ayı ortasında Ankara'da İçişleri Bakanı Efkan Ala ile görüştüğünü de hatırlatan Alfano, "Türkiye'de bulunduğum sırada yaptığım ikili görüşmede de bu konu üzerinde çalıştık. Türkiye ile işbirliği işe yaradı ve yaramaya da devam ediyor. Bu nedenle Türk hükümetine teşekkür ediyorum, çünkü hatırlayacağınız gibi yılın ilk günlerinde rotalar biraz değişiyor, Türkiye'den ayrılan gemiler İtalya'nın güneydoğusuna geliyorduö diye konuştu.

TÜRK HÜKÜMETİYLE MÜKEMMEL ÇALIŞMANIN SONUCU

Türk hükümetindeki meslektaşlarıyla yaptıkları bu mükemmel çalışmanın, durumu iyileştirdiğini vurgulayan Bakan Alfano, "Bu çalışma, tüm Avrupa ülkeleri düzeyinde de devam etmeli ve diğer ülkelerle yapılacak bu işbirliği, zannediyorum iyi bir sonuca ulaşmak için en doğru yol olacaktır" dedi.

İnsan tacirleri, geçtiğimiz Eylül ayından bu yana strateji değiştirmiş, göze batan küçük tekneler yerine, 80-100 metre uzunluğundaki ticari gemilerle kaçak göçmenleri İtalya'ya taşımaya başlamıştı.
İtalyan yetkililer, Türkiye limanlarından hareket ettikten sonra kaptanı tarafından ülkelerine doğru yönlendirilip denizin ortasında terk edilen 15 geminin İtalya'ya ulaştığını belirtmişti.
İçişleri Bakanı Alfano da Türkiye'ye açık çağrıda bulunarak, söz konusu gemilerin kalkışını engellemesini istemişti.

Son olarak Türkiye dün, içinde yaklaşık 400 yabancı uyruklu mültecinin bulunduğu belirtilen 59 metrelik 'Doğan Kartal' adlı kuru yük gemisini, Çanakkale Boğazı'nda ateş açarak durdurmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!