İtalya'da İslam Üniversitesi açılıyor

Güncelleme Tarihi:

İtalyada İslam Üniversitesi açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2015 17:01

İtalya'nın Lecce şehrinde modern bir İslam Üniversitesi'nin açılacağı açıklandı. Akdeniz İşletmeler Konfederasyonu Başkanı Giampiero Khalid Palladini'nin kuruculuğunu üstlendiği üniversitenin birkaç yıl içinde eğitime başlayacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Kısa bir süre önce Müslüman olan Palladini, üniversite için kurulan vakıf tüzüğünün noterden onaylanmasının ardından sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasından üniversitenin projesini açıkladığını belirtti. 57 yaşındaki Palladini, 45 milyon Euro değerindeki projenin hayata geçirilmesi adına OPEC ülkelerine sponsor olmaları için girişimlerde bulunduğunu kaydetti.

İslamiyet'in Avrupa'da yanlış anlaşıldığını söyleyen Palladini, İslam hakkındaki yanlış algıları ortaya çıkarıp bunları gidermeyi amaçladıklarına dikkat çekti.

Üniversite için gerekli izinlerin alınması adına çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Palladini, olumsuz bir cevap alacaklarını düşünmediğini belirtti. 5 bin öğrenci kapasiteli olacak üniversitede dini ilimlerin yanında tıp, tarım ve insani bilimler olmak üzere üç farklı fakültede eğitim verilmesi planlanıyor. Projede fakültelerin yanında ayrıca cami, spor tesisleri ve yurtların yapılmasının planlandığı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!