İsviçre'yi karıştıran video

Güncelleme Tarihi:

İsviçreyi karıştıran video
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2014 16:10

İsviçre dağlarına bayrak dikip, "İslam Devrimi" ilan eden Müslümanlara tepki yağdı.

Haberin Devamı

İsviçreyi karıştıran video
İsviçre'de yayınlanan bir video, tepkilere neden oldu. İsviçre İslam Merkezi Kurulu (İZRS) tarafından hazırlanan videoda, İsviçre dağlarına bayrak dikip "İslam Devrimi" ilan eden bir grup Müslüman görülüyor.

İZRS, gelen eleştirileri yanıtlayarak, beş yıl önce yapılan halk oylamasında minare yasağı getirilen İsviçre'de Müslümanlara yönelik ayrımcılığı protesto ettiğini açıkladı. Görüntüleri izleyenler ise, görselliği ve üslubu ile IŞİD'i andıran bu videoyu eleştirdi.

"BİZE HAZIR OLUN"
Videoda siyah örtünen kişilerin, üzerinde Arapça yazılar olan bir bayrağı İsviçre dağlarına diktiği görülürken, İnglizce konuşan bir ses şu ifadelere yer veriyor: "Bir zamanlar ümidimiz, rüzgarla savrulan bir tohumdan ibaretti. Ayrımcılığa ve işkenceye maruz kaldık, hor görüldük ve acı çektik. Hayat savaşı bizi evlerimizden etti. Tükenmeye yüz tutmuştuk. Şimdi ise ağaçtan da öte orman olduk. Güçlü ve sağlam. Bu, dünyayı değiştirecek olan İslam Devrim'in başlangıcıdır."

Haberin Devamı

Üç dakika süren bu video, "Bize hazır olun. Her zaman, her yerde. İsviçre Müslümanları" sözleri ile bitiyor.

"BU BİR PROVOKASYON"
Yaklaşık 60 Müslümanın katıldığı bu kısa filmin çekimi sırasında da çeşitli olaylar yaşandı. Topluma açık meydanlarda yapılan çekimlere tanık olan insanlar, polise ihbarda bulundu. Bunun üzerine İZRS ile hiçbir yakınlığı olmadığını kaydeden İsviçre İslam Cemaat Başkanı Yusuf Sabadia'ya Müslüman çevreden de destek geldi ve videonun bir provokasyon olduğu belirtildi.
Ayrıca filmin yönetmeni Naim Cherni'nin Suriye'deki terör kamplarında görüntülendiği açıklandı.

IŞİD DEĞİL, HOLLYWOOD
IZRS sözcüsü Abdel Asis Kaasim Illi ise provokatif olduğunu kabul ettiği videonun İŞİD ile ilgisi olmadığını vurguladı. Video için siyah bayrağın kullanılmamasına dikkat edildiğini belirten Kaasim İlli, IŞİD'den çok Hollywood ile bağlantı kurulması gerektiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!