Sommaruga'dan sığınmacı itirafı

Güncelleme Tarihi:

Sommarugadan sığınmacı itirafı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2015 13:19

İsviçre Konfederasyon Başkanı Simonetta Sommaruga, "Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılar için yaptığı yardımların farkına çok geç vardık" dedi.

Haberin Devamı

Sommaruga, düzenlediği basın toplantısında, AB'nin ve İsviçre'nin Türkiye'ye daha fazla yardım etmesi gerektiğini söyledi.

 "Türkiye'ye sürekli yardım edilmesi gerektiğini söylüyorsunuz, nasıl yardım etmeyi düşünüyoruz. İsviçre'nin sığınmacılar konusunda imajının çok iyi olmadığı ortada, bu imajı değiştirmek için ne yapmayı düşünüyorsunuz?" sorusuna Sommaruga, şöyle cevap verdi:

 "Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılar için yaptığı yardımların farkına çok geç vardık. Lübnan ve Ürdün'e odaklandık, bunlar küçük ülkeler ve hem finansal hem insani yardımlar yaptık. Türkiye büyük ve zengin bir ülke. Sığınmacılar için çok şey yaptı ve hala da yapıyor ama biz bunu anlamakta çok geç kaldık. İsviçre'nin imajına gelince ise bu doğru değil, ülkemizdeki mültecinin entegrasyonu için çok iyi bir programımız var."

Sommaruga, sınır kontrolleri konusunda da Türkiye ile iş birliği yapılması gerektiğini belirterek, "Türkiye'de sınır kontrolü olmazsa Yunanistan'ın sınırlarını kontrol etmesi mümkün değil" diye konuştu.

İsviçre, 2015 ve 2016'da İtalya ve Yunanistan'daki sığınmacılardan bin 500 kişi kabul edeceğini açıklamıştı.
     

      

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!