İsveç'teki göçmenlere 'oy kullanın' çağrısı

Güncelleme Tarihi:

İsveçteki göçmenlere oy kullanın çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2015 14:31

Siyasi partilerin İsveç'in Stockholm kentindeki temsilcileri ortak basın açıklaması yaparak, oy kullanmanın bir vatandaşlık görevi olduğunu hatırlattı ve 24-25 Ekim tarihlerinde sandığa gidilmesi için çağrı yaptı.

Haberin Devamı

İsveç'e göçün 50'nci yılını anma etkinlikleri komitesinin çağrısı ile bir araya gelen İsveç'in AK Parti temsilcisi Özer Eker, CHP temsilcisi Hakan Güner, MHP temsilcisi İlhan Şentürk, HDP temsilcisi Hasan Bozlak ve Vatan Partisi temsilcisi Ömer Bilginalp, 26'ncı dönem milletvekili seçimlerine ilişkin basın açıklaması yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Demokrasilerde en önemli görev ve sorumluluklarımızdan biri, ülkeyi yöneten parlamentonun ve hükümetin oluşumunu sağlayan genel seçimlerde oy kullanmaktır. Bizler de 24-25 Ekim tarihlerinde, geldiğimiz ülke olan, vatandaşlık ve moral bağlarımızın devam ettiği Türkiye'yi yönetecek parlamentoyu ve hükümeti belirlemek için oylarımızı kullanacağız. Hangi siyasal parti yanlısı olursak olalım, sandığa gitmek ve oy kullanmak bir vatandaşlık görevi olduğu gibi, demokratik bir hakkın kullanılması anlamında da büyük bir değere sahiptir. Türkiyeli göçmenler olarak geldiğimiz ülke ile bağlı birçok sorunumuz olduğu bilinmektedir. Ve bu sorunların ele alınması, tartışılması ve çözümlere kavuşturulması bizlerin aktif bir biçimde iktidarların oluşumuna ne denli katkı koyduğumuzla yakından ilişkilidir. Oy kullanma hakkı olan tüm vatandaşlarımıza, karşılıklı saygı, güven ve hoşgörü ortamında sorumluluklarını yerine getirmeleri ve mutlaka oy kullanmaları çağrısında bulunuyoruz." 

Türkiye'de 1 Kasım da yapılacak olan 2015 Milletvekili Erken Genel Seçimleri, İsveç'in başkenti Stockholm'de Kistamässan Fuar Alanı'nda 24-25 Ekim tarihlerinde yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!