İsveç seçimleri Kulu’ya taşındı

Güncelleme Tarihi:

İsveç seçimleri Kulu’ya taşındı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2014 11:58

İsveç, Türk kökenli vatandaşlarının oy kullanması için Konya’nın Kulu ilçesine seçim sandığı gönderdi. İsveç partileri de Kulu’da sokak sokak, köy köy gezerek oy istiyor.

Haberin Devamı

İSVEÇ Fahri Konsolosu Erdal Akdeve, 14 Eylül yerel ve genel seçimlerinde Kulu'daki İsveç vatandaşlarını da oy kullanacağını söyledi. İsveç’in, ülkeye göç eden Kulululara büyük önem verdiğini, farhi konsolosluğunu bu ilçeye açtığını, şimdi de seçim sandığı gönderdiğini belirten Akdeve, şöyle dedi: "İlk defa bir AB üyesi ülke Türkiye'de bir ilçede sandık kuruyor.

İsveç seçimleri Kulu’ya taşındı
Bir AB üyesi bizim ülkemizdeki vatandaşlarının demokratik haklarını yerine getirebilmesi için gerekli altyapıyı sağladı.

Normalde sadece İstanbul ve Ankara'da sandık kuruluyor. Sadece Kulu'da İsveç vatandaşlarının oy kullanmasına yönelik imkan sağlandı. Bu da ilginin önemli göstergesidir. Önceleri İsveç'teki Kululara yönelik propaganda yapılıyordu, bugün Kulu'da propaganda yapılıyor. Partiler temsilcilerini buraya gönderiyor."

Muhafazakar Parti milletvekili Sedat Doğru, seçim çalışmaları için Kulu'ya gitti. Kulu'da oy katılımını artırmak istediklerini vurgulayan Doğru, İsveç’in Kulu'ya çok önem verdiğini belirterek, "Kulu'da köy köy dolaşıp seçim broşürlerini dağıtıyoruz. Kendimizi tanıtıyoruz. Seçmenlerden ilk başta oylarını kullanmalarını istiyoruz. 'Madem İsveç, Kulu'ya bu kadar önem veriyor, siz de oylarınızı kullanın' diyoruz. İsveç'te yaşayan Türklerin yüzde 80'den fazlası bu ilçeden olduğu için çok önem veriyoruz" diye konuştu.

Seçim ortamının kendisini mutlu ettiğini belirten Doğru, “Kulu’daki vatandaşlarımız oylarını kullanmak için sandık başına geldi. Buraya geldiğim için mutluyum. İlk kez yurt dışına çıkarak seçim heyecanı yaşadım. Kulu’da oy kullanmak önemli. Buradan katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum. İsveç vatandaşları gelip oylarını kullandılar. Bu seçim herkese hayırlı olsun” dedi.
Sosyal Demokrat Parti’den milletvekili adayı olan İsveç Türk İşçi Dernekleri Federasyonu Başkanı Hasan Dölek de propaganda için Kulu’ya gitti.
İsveç seçimleri Kulu’ya taşındı

Sabahın erken saatlerinde Kulusite İş Merkezi’ndeki İsveç Fahri Konsolosluğu’na gelen Kulu’daki İsveç vatandaşları, uzun kuyruklar oluşturarak oylarını kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!