İşte Japon Batman

Güncelleme Tarihi:

İşte Japon Batman
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2014 11:37

Artık Japonya'nın da bir süper kahramanı var. İsmi ve görüntüsü ile Hollywood'daki örneğini andıran Chibatman, Japonya'nın Chiba şehrinde üç tekerlekli motorla gezip tek misyonunu yerine getirmeye çalışıyor: insanları güldürmek.

Haberin Devamı

Japonya'nın Chiba kentinde ismini açıklamayan 41 yaşında bir adam, şehrini kasvetten andırmak için Batman kostümü giyip sokaklarda geziyor.

Sinema ekranlarındaki ikizine bezeyen Cibatman, "Chibatpod" isimli motoru ile caddeleri aşındırarak gittiği her yerde dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Akıllı telefonlarla sayısızca fotoğrafı çekilen kahraman, televizyon programların sevilen konuğu oldu. Milyoner olan Hollywood Batman'in aksine asıl mesleğinin kaynakçı olduğunu ifade eden gizemli adam, motorunun parçalarını yurtdışından getirip tek başına tasarlayıp yaptığını belirtti.

Kısık bir sesle konuşan Chibatman'ın gözleri genelde ciddi baksa da, insanlar onu gördüğünde gülüyor. Başka bir amacının olmadığını BBC'ye anlatan Chibatman, bu misyonu Japonya'nın üst üste uğradığı felaketlerden sonra edindiğini belirtti. Deprem, tsunami ve nükleer felaketinin ardından Batman kıyafeti giyip sokaklarda gezmeye başlayarak, insanların moralini düzeltmek için böyle bir yola başvurduğunu ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!