İspanyol futbolunda şiddete karşı yeni önlemler

Güncelleme Tarihi:

İspanyol futbolunda şiddete karşı yeni önlemler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2015 10:55

Tribünlerde kötü tezahüratı, ırkçı ya da şiddet yanlısı söylemleri kontrol edecek gözlemciler statta görev yapacak. Kötü tezahürat olan tribünlere kısmi kapatma uygulanabilecek.

Haberin Devamı

İspanya'da 30 Kasım 2014'te Atletico Madrid ve Deportivo taraftarları arasında çıkan ve bir kişinin ölümüne neden olan kavga sonrasında ülke futbolunda şiddete karşı hazırlanan yeni önlemler yürürlüğe girdi.

İspanya Futbol Federasyonunun (RFEF) sunduğu önlem paketi, hükümete bağlı Spor Yüksek Konseyi (CSD) tarafından kabul edildi.

ŞİDDET RAPORU KOMİSYONA GİDECEK
Yeni önlemler gereği bundan sonra her futbol maçında federasyona bağlı özel bir gözlemci statta bulunarak, tribünlerdeki kötü tezahüratı, ırkçı ve şiddet yanlısı söylemleri kontrol edecek. Polisten görüntü isteme ve statta istediği alana girip müdahale etme yetkisine sahip gözlemcinin sunacağı rapor, olay çıkması halinde maç sonunda hakem raporuyla birleştirilip, Şiddetle Mücadele Komisyonu'na sunulacak. Komisyonun önerdiği cezalar ise son olarak CSD tarafından onaylanacak.

KULÜPLERE CEZA GELEBLİR
Görevlendirilen gözlemciler, karşılaşmalar sırasında karşı takımın futbolcusuna hakarete, küfür içerikli tezahüratlara ya da ırkçı söylemlere hemen müdahale edebilecek. Bu tip kötü tezahürat yapan taraftar, polis tarafından stattan çıkartılabilecek. Kalabalık bir taraftar grubunun şiddet içeren eyleminin veya kötü tezahüratının görüldüğü kulüplerin statlarında, tam kapatma veya seyircisiz oynamanın yanı sıra ilk defa tribünlere kısmi kapatma cezası da getirilecek.

Ayrıca futbolda şiddet olaylarının çok ciddi boyutta görüldüğü kulüplere puan veya küme düşürme cezaları da verilebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!