IŞİD Avrupa'dan giden cihatçıları harcıyor

Güncelleme Tarihi:

IŞİD Avrupadan giden cihatçıları harcıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2014 09:58

Almanya’dan Irak ve Suriye’ye giden cihatçılar arasından intihar eylemlerine katılanların sayısının sanılandan daha yüksek olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Alman makamları, 9 cihatçının intihar eylemlerine katıldığını tahmin ediyor. NDR, WDR ve "Süddeutscher Zeitung" gazetelerinin bildirdiğine göre resmi veriler uyarınca şu ana kadar 5 Alman cihatçının intihar eyleminde bulunduğu kesinleşti. Alman cihatçılar tarafından yapıldığından şüphelenilen 4 intihar eyleminin ise incelendiği belirtiliyor.

Çoğunluğu 2014 yılı içerisinde gerçekleştirilen intihar eylemlerinin daha çok Irak’ın Başkenti Bağdat’ın kuzey bölgesinde yapıldığı aktarılırken, Batılı istihbarat birimlerine göre IŞİD, intihar eylemleri için, daha acımasız olan, Avrupa’dan giden cihatçıları tercih ediyor.

Almanya’dan giden cihatçıların intihar eylemlerine katılmalarını “Terör ihracı” olarak nitelendiren Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maizière, bunun kabul edilemez bir durum olduğunu belirterek, engellemek için her türlü önlemi almaya çalıştıklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!