İntihar ve kokpiti araştırmış

Güncelleme Tarihi:

İntihar ve kokpiti araştırmış
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2015 10:10

Germanwings uçağının yardımcı pilotu Lubitz, internette intihar yöntemleri ve kokpit kapılarını araştırmış.

Haberin Devamı

Fransa'nın güneyinde düşen Alman havayolu şirketi Lufthansa'ya ait Germanwings uçağını düşüş anında kullanan 27 yaşındaki yardımcı pilot Andreas Lubitz'in internette intihar yöntemleri ve kokpit kapıları hakkında aramalar yaptığı bildirildi.

Düsseldorf Başsavcısı Ralf Herrenbrück, yaptığı yazılı açıklamada, Lubitz'in Düsseldorf'daki evinde yapılan aramalarda bulunan bir tabletin incelendiğini belirtti. Herrenbrück, tablet ile internette intihar yöntemleri hakkında aramalar yapıldığını tespit ettiklerini açıkladı.

İntihar ve kokpiti araştırmış


Başsavcı, Lubitz'e ait tabletle 16-23 Mart arasında internette yapılan arama geçmişinin silinmediğini bildirdi ve "Kullanıcı farklı tıbbi tedavi imkanları ve intihar yöntemleri hakkında aramalar yapmış" ifadesini kullandı.

Başsavcı Herrenbrück, Lubitz'in ayrıca kokpit kapısı ve kokpit kapılarının güvenliği hakkında da internette aramalar yaptığını ifade etti.

Germanwings'e ait Airbus A320 tipi yolcu uçağı geçen hafta Barcelona-Düsseldorf seferini yaparken Fransa'nın güneyinde düşmüştü. Uçaktaki altı uçuş görevlisi ve 144 yolcudan kurtulan olmamıştı.

Uçağın ses kayıtlarının incelenmesinin ardından Fransız yetkililer, kaptan pilot kokpitten çıktıktan sonra yardım pilot Andreas Lubitz'in "uçağı bilinçli olarak alçalttığını" bildirmişti. Lubitz'in kokpit kapısını içeriden kilitleyerek pilotun veya başka birinin içeri girmesini engellediği ifade edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!