İnterlift Fuarı’nda Türk teknolojisi

Güncelleme Tarihi:

İnterlift Fuarı’nda Türk teknolojisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2015 17:07

Augsburg Interlift Asansör Fuarı’na 42 firmayla katılan Türkiye ilk dört ülke arasına girdi.

Haberin Devamı

Almanya’nın Augsburg kentinde iki yılda bir düzenlenen Interlift Asansör Fuarı, 43 farklı ülkeden 541 katılımcı firma ile önceki gün kapılarını açtı.

İnterlift Fuarı’nda Türk teknolojisi


Sektörün en önemli fuarları arasında sayılan ve katılımcılarının yüzde 70'inin Almanya dışından geldiği uluslararası Interlift Fuarı, yarın akşama kadar açık kalacak.

Ev sahibi Almanya’nın 160 katılımcı firma ile ilk sırayı aldığı fuarda, ikinci sırada 91 firmayla İtalya, üçüncü sırada 62 firmayla Çin yer aldı.

İnterlift Fuarı’nda Türk teknolojisi


Türkiye ise Interlift 2015'e gönderdiği 42 katılımcı firma ile bu yıl dördüncü sıraya yerleşerek bu alandaki iddiasını pekiştirdi. Interlift'te ürünlerini sergileyen Türk firma temsilcileri, bu sayede hem yeni pazarlardan müşteri kazandıklarını, hem de firma prestijlerini artırdıklarını vurguladılar.

2003 yılında Türkiye'de zorunlu hale gelen Avrupa Asansör Standardı‘na uygun ürünler üreten seçkin Türk asansör firmaları, artık sadece Türkiye'ye yakın ülkelere değil, uzak bölgelere de ihracat yapıyor.

İnterlift Fuarı’nda Türk teknolojisi


Kendi alanlarında dünyaca tanınmış firmalar arasına girmiş pekçok Türk asansör firmamız var. İstanbul'da elektronik asansör kumanda sistemleri ve motor sürücüleri üreten Mikel Elektronik bunlar arasında. Firmanın kurucu ortağı Nihat Güven, Ortadoğu, Balkanlar, Yakındoğu, Doğu Avrupa gibi bölgelerin yanı sıra Afrika, Hindistan ve Güney Amerika gibi pazarlara da ürünlerini ihraç ettiklerini belirtti.

İnterlift Fuarı’nda Türk teknolojisi


Motor üreticisi Akar, tüm sektöre üretim yapan Ametal, özellikle butonyer konusunda uzman olan Genemek ile İleri, kumanda sistemleri ve sürücü tasarımcısı ve üreticisi Mik-el, kapı ve kabin üreticileri Merih ile Mekisan  ve kablo üreticisi Nergiz gibi firmalar dünya çapında kabul gören ürünleriyle Interlift'te yer alan önemli Türk firmalarından bazıları.

İnterlift Fuarı’nda Türk teknolojisi


Asansör sektöründe güçlü olan Çin firmalarına karşı, coğrafi yakınlığın getirdiği kısa teslim süreleri ve düşük nakliye maliyetleri ile Türk firmaları, artık Avrupa, Afrika ve Ortadoğu pazarında da ciddi bir aktör haline geldi.

Bu yılki fuarda, asansör sektöründe geçen yıl belirlenen yeni standartlara uygun çözüm önerileri sunan asansör sistemleri büyük ilgi topladı.

Özellikle, güvenliği arttırarak dizaynı da yenilenen kumanda sistemleri, kabin kapıları ve tekniği, kumanda panelleri dikkat çekti . Duyma zorluğu olan kişilere yönelik sesli modül çözümleri ve enerji tasarrufu sağlayan LED aydınlatmalar da beğeni kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!