İngiltere’nin en ağır kayıplarından biriydi

Güncelleme Tarihi:

İngiltere’nin en ağır kayıplarından biriydi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2018 12:42

İngiltere’nin başkenti Londra’nın Kensington semtinde 24 katlı Grenfell Tower’da çıkan yangın sonucu hayatını kaybeden 72, kişi ölümlerinin birinci yıl dönümünde anıldı.

Haberin Devamı

İNGİLTERE’deki en ölümcül yangın olarak ifade edilen olayda ölenler Londra’da anıldı. Grenfell Tower binasına “Her zaman kalplerimizde” yazılı ve kalp şeklinin olduğu pankartlar asıldı. Londra itfaiyesi çalışanları saygı duruşunda bulunarak, “Ölenlerin anısına sessiz kalacağız” dedi. 

İngiltere’nin başkenti Londra’da, 2017’nin Haziran ayında, 24 katlı bir binada çıkan yangın sonucu 72 kişi hayatını kaybetmişti. Londra’nın dört bir yanındaki istasyonlardan 250’den fazla itfaiyeci ve 70’den fazla itfaiye aracı yangını kontrol altına alabilmek için seferber olmuştu. 293 kişinin yaşadığı binada 4’üncü katta başlayan yangın 00.54 sıralarında meydana gelmiş, yangını söndürme çalışmaları 60 saat boyunca sürmüştü. Yangın öncesi ise konut sakinlerinin önemli güvenlik endişeleri olduğunu dile getirdikleri aktarılmıştı.
Yetkililer, yangının binanın 4’üncü katındaki bir dairede bulunan bozuk buzdolabından kaynaklandığını belirtmişti. Ayrıca, Grenfell Tower’ın yenilenmesi sırasında kullanılan yalıtım levhalarının yanması sonucu ölümcül gaz üretebileceğini ve bu levhaların pozisyonları düşünüldüğünde kulenin her bir katının, içindekileri öldürmeye yeter derecede gazla dolmuş olabileceği ifade edilmişti.

BAKMADAN GEÇME!