İngiltere’de tapu, kiralama, alım-satım işlemlerinde yeni dönem

Güncelleme Tarihi:

İngiltere’de tapu, kiralama, alım-satım işlemlerinde yeni dönem
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2018 12:48

İngiltere Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, tapu, arsa, emlak satın alma, kiralama, emlak kredisi gibi hizmetlerde hız, şeffaflık ve güvenlik için Blockchain teknolojisinin kullanılacağını açıkladı.

Haberin Devamı

İNGİLTERE Tapu ve Kadastro Müdürlüğü servis ve hizmetlerinde Blockchain teknolojisini kullanmak için çalışmalara başladı. Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, yazılım şirketi Methods ile ortaklaşa yürütecekleri çalışmada, Blockchain teknolojisini arsa veya emlak satın alma, kiralama, sözleşme imzalama ve emlak kredisi alma gibi zaman ve çaba gerektiren işlemler için kullanacak.

İŞLER HERKES İÇİN KOLAYLAŞACAK
Tapu ve Kadastro Müdürlüğü arsaların kayıt altına alınması işlemlerinde teknolojinin kullanılmasını sağlamak için geçen yıl Dijital Cadde adı verilen bir proje hazırlamıştı. Bu projede yeni Blockchain teknolojisi ve akıllı sözleşmelerden faydalınarak emlak ve arsa işlemlerinin hızlı, şeffaf ve güvenli bir şekilde yapılması amaçlanıyor.
Yeni dönemde hem emlak satıcıları hem de satın alanlar için zor ve zahmetli olan süreç daha kısa sürede ve daha kolay bir şekilde tamamlanabilecek.

BAKMADAN GEÇME!