İngiltere'de 10 bin çocuk tacizcisi olduğu açıklandı

Güncelleme Tarihi:

İngilterede 10 bin çocuk tacizcisi olduğu açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2014 10:35

İngiltere’de Ulusal Suç Ajansı (NCA) Notarise adını verdikleri geniş kapsamlı bir pedofili soruşturması sonucunda 10 bin süpheli tespit ettiklerini ve şimdiye dek 660 kişiyi tutukladıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Tutuklananlar arasında 6 öğretmen, okullarla doğrudan kontağı olan 4 kişi, 2 doktor ve 2 de polis memurunun bulunduğunu açıklayan NCA araştırmacıları “Bu operasyon neticesinde elde ettiğimiz veriler içinde yaşadığımız toplumla ilgili bazı sorular sormamıza neden oldu” dedi.

Operasyon kapsamında en az 400 çocuğu tacizden koruduklarına inandıklarını belirten NCA dedektifleri, tutuklanan isimlerin “Sadece çocuklarla doğrudan kontağı olan, ağır risk oluşturan ve çok yüksek oranlarda çocuk pornosu dağıtımı yaptığı tespit edilen kişiler” olduğunu, ancak araştırmanın sürdüğünü ve ellerinde daha binlerce şüpheli bununduğunu belirtti.

Tutuklanan 660 kişiden sadece 39’unun kayıtlı seks suçlusu olduğunu ve tutukluların %90’ının geçmişten kalma hiç bir sabıkasının bulunmadığını söyleyen yetkililer bu kadar çok aktif pedofilin şimdiye dek yakalanmamış olmasının şaşırtıcı olduğunu ancak internetin pedofillerin gizlice biribiri ile tanışmasına imkan sağladığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!