İngiltere’nin en genç cinayet tanığı ifade verdi

Güncelleme Tarihi:

İngiltere’nin en genç cinayet tanığı ifade verdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2014 10:49

İngiltere’nin başkenti Londra’da 24 yaşındaki Julie Beattie’nin partneri Ashley Williams tarafından önce dövülüp sonra da yakılarak öldürülmesine şahit olan 4 yaşındaki bir erkek çocuğu İngiltere Merkezi Ceza Mehkemesi Old Bailey’de ifade verdi.

Haberin Devamı

Ülke tarihinde bir cinayet davasında görgü tanığı olarak ifade veren en genç kişi ünvanını elde eden küçük çocuk, evinin önünde ablası ile oyun oynarken tartışma sesleri duyduğunu ve bir çöp kutusunun üzerine çıkıp seslerin geldiği eve baktığında sanığın Beattie’nin başına çekiçle vurduğunu ve genç kadını ateşe verdiğini gördüğünü anlattı.

İfadesini uzman bir psikoloğa veren küçük çocuk alevlerin Beattie’ye verdiği zararları anlatırken “O kadının yüzü ve saçları kalmamıştı. Yüzü simsiyah olmuştu” dedi.

MAHKEME GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Psikolog çocuktan “Kadının olaydan sonra nasıl yürüdüğünü” göstermesini istediğinde ise küçük görgü tanığı ağlamaya başladı ve bunu yapmak istemediğini söyledi.


Küçük çocuğun ifadesi sırasında mahkemedeki herkes, hatta yargıç bile gözyaşı döktü.

Mahkeme daha sonra küçük görgü tanığının 5 yaşındaki ablasının da ifadesine başvurdu.

ÖMÜR BOYU HAPİS

Davaya bakan yargıç Charles Ward çocukların ifadesinin ardından Williams’ın partnerinin üzerine bilinçli olarak yakıt döktüğüne ve kadını evinin mutfağında ateşe verdiğine karar verdi.

Ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Williams’ın en az 25 yıl hapis yatacağı açıklandı.

Çocukların büyükannesi mahkemeden sonra bir basın açıklaması yaptı ve “Onlarla gurur duyuyoruz. Tüm olay baştan sonra korkunçtu ancak çocuklar çok ama çok cesurca davrandılar. Williams suçunu inkar etmeye çalıştı ve onlar da çok ama çok değerli birer görgü tanığı ifadesi verdi. İki küçük çocuğu bunu yaşamak zorunda bırakmış olması Williams’ın nasıl bir insan olduğunu zaten gösteriyor. Umarım asla hapisten çıkamaz ve parmalıklar ardında ölür” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!