İngiltere’de yeni vergi yasaları korkutuyor

Güncelleme Tarihi:

İngiltere’de yeni vergi yasaları korkutuyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2014 12:24

İngiltere’de Maliye Bakanlığı’nın vergi dairesine (HMRC) vergi borcu olan bireylerin banka hesaplarından mahkeme kararı olmaksızın para alma hakkı verme yönündeki planları tartışma yarattı.

Haberin Devamı

Uzmanlar böyle bir yasanın halkı birikimlerini bankalardan çekip yastık altında saklamaya teşvik edeceğini ve ülke ekonomisine büyük zarar vereceğini söyledi.

Barolar Birliği, Küçük İşletmeler Federasyonu ve insan hakları derneği Liberty, Maliye Bakanlığı’na ortak bir mektup yazarak bu yöndeki planların hemen rafa kaldırılmasını talep etti.

Mukaveleli Muhasebeciler Enstitüsü de konuyla ilgili İngiliz basınına yaptığı açıklamada “Böyle bir hak kazanmırsa HMRC’nin yapacağı hatalar çok büyük problemlere neden olabilir” dedi.

Eğer planlar yürürlüğe sokulursa HMRC mahkeme kararına gerek duymaksızın yaklaşık 17 bin kişinin hesaplarından para çekebilecek.

Maliye Bakanlığı, böyle bir yasanın 2015-19 yılları arasında devlet bütçesine 375 milyon sterlin katkı sağlayacağını tahmin ediyor.

Yetkililer, HMRC’nin borçların tahsisinden sonra söz konusu banka hesabında en az 5 bin sterlin kalacağından emin olacağını; yeterli bakiyesi bulunmayan kimseden para almayacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!